in ,

Zwangere vrouw met kind (2) zonder mondkapje in vliegtuig: ’Jullie moeten weg’

Een Amerikaans gezin is vlak voor vertrek in een vliegtuig in Florida in de problemen gekomen omdat ze zich volgens een stewardess niet aan de mondkapjesplicht hielden.

In een video is te zien dat een tweejarig kind bij haar moeder op schoot zit te eten, zonder masker op.

Het incident in het toestel van prijsvechter Spirt Airlines werd door een andere passagier gefilmd en zorgt voor veel oproer op sociale media.

Lees ook  Baby krijgt per ongeluk coronavaccin in plaats van hepatitis B-injectie

Volgens Amerikaanse media werd de moeder – zeven maanden zwanger – door personeel aangesproken.

De familie werd daarop weggestuurd, maar mocht uiteindelijk toch blijven zitten. „Ik wil dit niet doen”, zegt de stewardess, waarop de vader van het gezin antwoordt dat ze wel degelijk mondmaskers dragen. „Maar zij niet”, wijst de vrouw op het kind (2). „De piloot wil jullie uit het toestel hebben.”

Lees ook  Bruid vind geheime boodschap van overleden moeder op trouwschoenen

„Ze is net twee jaar geworden”, vertelt de moeder tegen de stewardess, waarop laatstgenoemde dreigt de politie te bellen.

De vader, Avital, tegen Fox News: „We probeerden uit te leggen dat we er alles aan doen om de kinderen mee te nemen. Ik heb er geen woorden voor.”

De vliegtuigmaatschappij benadrukt in een reactie dat de reizigers alsnog hun weg mochten vervolgen en dat ’veiligheid voorop staat’.

Man wordt onwel en belandt op het spoor

Vermiste Willem overleden aangetroffen