in

Zwaargewonde Eitan (5) verliest ouders, broertje en overgrootouders bij drama met kabelbaan: dit zijn de 14 slachtoffers

De mondaine badplaats Stresa aan het Lago Maggiore is zondag opgeschrikt door een verschrikkelijk ongeval.

Een cabine van de kabelbaan is zo’n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden gestort nadat een kabel het zou begeven hebben.

De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen kwamen om het leven, een vijfjarige jongen ligt nog in het ziekenhuis. Dit zijn de veertien slachtoffers.

Onder de veertien dodelijke slachtoffers zijn zowel Italianen als buitenlanders. Vijf families zijn bijzonder hard getroffen. Een vijfjarige jongen overleed nadat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Het jongste slachtoffer en Israëlische overgrootouders
Het jongste slachtoffer, Tom Biran, was pas twee jaar oud. Ook zijn ouders Amit Biran (30) en de 26-jarige Tal Peleg (beiden geboren in Israël, maar woonachtig in Pavia) stierven bij de crash.

Lees ook  Italië opnieuw in strenge lockdown, maatregelen tot na Pasen

Ook de Israëlische overgrootouders van kleine Tom zaten in de cabine: Itshak Cohen (82) en zijn vrouw Barbara Cohen Konisky (70).

Zij waren een paar dagen geleden in Pavia aangekomen om hun familie te bezoeken. Eitan (5), het broertje van Tom ligt in het ziekenhuis.

Hij liep zware breuken aan de benen op en werd zondagavond geopereerd en gestabiliseerd, meldt het Italiaanse persbureau Adnkronos.

Verloofd koppel
De Italiaanse Serena Cosntino (27) uit Diamante nam de kabelbaan samen met haar Iraanse verloofde Mohammadreza Shahaisavandi (23). Serena vierde nog haar verjaardag op 4 mei.

Zouden weldra trouwen
Silvia Malnati (27) en Alessandro Merlo (29) kwamen uit Varese en waren al tien jaar samen. Ze zouden weldra trouwen. De natuur, de zee en de bergen waren hun passie.

Lees ook  Vrouw (24) uit Den Haag overleden na aanrijding in Frankrijk

Verjaardag, laatste sms
Roberta Pistolato (40) en Angelo Vito Gasparro (45) waren een getrouwd koppel. Ze woonden in Piacentino, maar kwamen oorspronkelijk uit Bari.

Ze gingen naar het Lago Maggiore om de verjaardag van Roberta te vieren. Om 11 uur stuurde de vrouw nog een laatste sms naar haar zus: “We gaan de kabelbaan nemen”.

Gezin
Vittorio Zorloni (54) en Elisabetta Persanini (38) kwamen om. Het vijfjarige zoontje van Elisabetta, Mattia, stierf volgens Italiaanse media nadat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Premier Mario Draghi en president Sergio Mattarella hebben met “grote droefheid” kennis genomen van het ongeluk.

De Italiaanse regering zegt dat wordt onderzocht of de controles die in het verleden zijn uitgevoerd, goed genoeg waren.

Björns dochtertje Maja (4) is blind: ‘Soms zit ze midden in de nacht in haar kamertje te spelen’

OM van Spanje seponeert mishandelingszaak Lil’ Kleine, Jaimie Vaes onderweg naar Nederland