in

Zombiekrijgers en clowns: Toverland zoekt schrikacteurs

Altijd al mensen de stuipen op het lijf willen jagen? Dat kan binnenkort. Attractiepark Toverland is op zoek naar ruim 100 schrikacteurs voor tijdens Halloween.

Het Limburgse park wordt tijdens Halloween Nights opgedeeld in verschillende ‘enge’ zones met een eigen thema waar de schrikacteurs rondlopen.

Bij de een lopen zombiekrijgers rond in legerkostuums uit de oudheid, een zombiemasker, een kleurenlens en speren om de bezoekers te laten schrikken.

Lees ook  Luier-fetisjist verdacht van seksueel misbruik: 'Hele huis ingericht voor rollenspel'

In een andere zone zijn hyperactieve clowns te zien, die soms afgrijselijk en angstaanjagend lachen.

De acteurs moeten de bezoekers op verschillende manieren laten schrikken. ,,Zombiekrijgers moeten op iemand aflopen, indringend aankijken en ineens iets onverwachts doen”, vertelt een woordvoerder van Toverland. ,,Of ze krijgen hulp van een medeacteur die een afgeleide bezoeker vanachter besluipt.”

Niet alleen de acteurs zorgen voor het griezelige gevoel, legt de woordvoerder uit. ,,Het is het totaalplaatje. We hebben de muziek en verlichting aangepast, er zijn rookmachines en er is vuur.”

Lees ook  Koeien zo ernstig verwaarloosd dat aantal direct spuitje kreeg

Bij de auditie krijgen de geïnteresseerden verschillende opdrachten om zo te kijken welke rol het beste bij de acteur past. De acteurs moeten minimaal 18 jaar oud zijn en op minimaal tien avonden beschikbaar zijn.

Rotterdam vergoedt kosten maandverband voor kinderen uit arme gezinnen

Leerling rijdt vlak voor het einde van de motorrijles met volle vaart een woning binnen