in ,

Zo zorg je dat een uitgebloeide orchidee weer bloemen krijgt

Orchideeën zijn bijzondere bloemen die sowieso de show stelen, welke kleur ze ook hebben! Heeft de jouwe zijn bloemen verloren? Zo zorg je dat ze weer terugkomen.

Voortplanten
Voor een orchidee is het helemaal niet erg om geen bloemen te hebben. Zolang er genoeg licht, voedsel en een goede temperatuur is, vindt de plant het wel welletjes. Aan voortplanten wordt dan helemaal niet gedacht, dus bloemen zijn ook niet nodig.

Paniek
Eén manier om je orchidee opnieuw te laten bloeien, is dan ook door ‘m eens een beetje in paniek te brengen.

Lees ook  Heb jij de hele dag trek in eten? Dan heb je last van leptine resistentie

Zet hem bijvoorbeeld op een iets donkerdere plek waar de zon minder lang staat. Of plaats hem in een koelere ruimte. De plant denkt dan: ‘Oh nee! Tijd om me voort te planten!’

Donker hoekje
Zet de orchidee dus eens op een plek waar het iets minder fijn is, of verwaarloos hem (een beetje dan, natuurlijk). De kans is groot dat de bloemen binnen de kortste keren weer tevoorschijn komen.

Lees ook  Agenten zetten man die ze uitmaakt voor 'homos' op zijn plek

Verzorging
In de zomer hebben orchideeën één keer per week water nodig, en in de winter zo’n 1 keer in de 10 dagen. Het best geef je hem water door hem even te laten staan in een laagje water in de wasbak.

Per soort orchidee verschilt het of en waar steeltjes moeten worden afgeknipt wanneer de bloem verwelkt. Hiervoor zoek je dus het best de specifieke orchidee op die bij jou thuis staat.

‘Haar baan in de zorg was haar alles, maar kostte Ciska (62) het leven’

Dit zijn de knappe vrouwen van de VDD