in

Zestien cavia’s gedumpt op parkeerplaats: ‘Helaas niet de eerste keer’

Op de parkeerplaats van een klein natuurgebied in Oudewater zijn zestien cavia’s gedumpt. Twee volwassen zeugen en veertien jonge cavia’s werden aan hun lot achtergelaten. Opvallend detail: het is niet de eerste keer dat er cavia’s op die parkeerplek worden gedumpt.

Op dinsdag kwam er bij Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken een melding binnen over een groep achtergelaten cavia’s.

Lees ook  Baasje werkt dagenlang onvermoeibaar om asielhond allereerste tuin ooit te geven

Bij aankomst bleek het dus te gaan om zestien beestjes, waarvan veertien jonge cavia’s. Maar liefst negen van hen waren nog zogend.

Het lukte de meldster uiteindelijk zelf om de cavia’s te vangen. De noodlottige diertjes zijn inmiddels overgebracht naar Stichting Cavia in Ter Aar.


Niet voor het eerst
De Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken zoekt naar getuigen, want er is iets opvallends aan de hand: “Het is helaas niet de eerste keer dat op deze plek cavia’s zijn gedumpt.

Lees ook  Dierenarts onthult: Wat huisdieren doen, minuten voordat ze inslapen

Heb jij in de avond/nacht van maandag 28 februari of in de ochtend van dinsdag 1 maart iets verdachts gezien? Laat het ons dan weten”, zo is te lezen op hun Facebookpagina.

5 jaar cel en toezicht voor misbruik van 7-jarige meisjes in Eindhoven

Parkeergarage in Dronten moet ’s nachts dicht vanwege poepende mensen