in

Zes dochters beschuldigen vader (62) van tientallen jaren ver krachting

Een 62-jarige vader uit Hardinxveld-Giessendam wordt er door zes van zijn dochters van beschuldigd dat hij ze tientallen jaren s*ksueel heeft mis bruikt.

Het Openbaar Ministerie heeft sterke aanwijzingen dat hij de meisjes soms al vanaf hun derde jaar tot op volwassen leeftijd ver krachtte en bet*stte.

De verdachte werd in november opgepakt nadat hij zichzelf meldde op het politiebureau; hij zit sindsdien vast.

Afgelopen herfst werd er aangifte gedaan tegen de vader uit Hardinxveld-Giessendam. Wie er bij de politie uiteindelijk uit de school klapte wil het Openbaar Ministerie (OM) op dit moment niet vertellen.

,,Dat kunnen we nu nog niet zeggen, omdat het onderzoek nog lang niet klaar is’’, verklaart woordvoerder Mark van der Wel namens het OM in Rotterdam.

Vermoedelijk was het een inmiddels 20-jarige dochter die de politie halverwege vorig jaar tipte over het ernstige misbruik binnen het gezin.

Haar aantijging is de eerste en meest uitgebreide van de in totaal zes aanklachten van ver krachtingen en ontucht die uiteindelijk even zoveel dochters deden tegen de man. Het is onduidelijk of dit om al zijn kinderen gaat of dat het gezin nog meer leden heeft.

Lees ook  Omstander mishandelt man na maken foto’s van eigen kindje

Dreigementen
De ontucht zou in alle gevallen zijn begonnen met betasten en zoenen, en later hebben uitgemond in het s*ksueel binnendringen van alle meisjes.

In het geval van de 20-jarige dochter begon dat toen ze drie was en duurde dat tot vorig jaar, toen ze al volwassen was.

Volgens de voorlopige verdenking van het OM vond het misbruik plaats onder dreigementen, waarbij de vader de dochter ‘heeft gedwongen handelingen te ondergaan’. Waar die intimidatie uit bestond, wordt uit de aanklacht nu nog niet duidelijk.

Bij de andere dochters, die variëren in leeftijd van 18 tot 38 jaar, zou het misbruik hebben plaatsgevonden over de periode van 1990 tot 2020.

”Deze zaak zal een enorme impact hebben op het dorp”
– Openbaar Ministerie

Volgens de woordvoerder van het OM meldde de vader zich op 2 november uit eigen beweging op een politiebureau, nadat hij was gevraagd om daar naartoe te komen. De Hardinxvelder werd toen gearresteerd, verhoord en naar het huis van bewaring gebracht.

De 62-jarige verdachte zit sindsdien vast. Vanwege zijn voorlopige hechtenis dient er vrijdag voor de rechtbank in Dordrecht een pro forma zitting, waarbij wordt bepaald of de verdachte in afwachting van het onderzoek langer vast blijft zitten. Het gaat dan om een periode van weer drie maanden.

Lees ook  Naakte man masturbeert in park en jaagt vrouw schrik aan

‘Enorme impact op Hardinxveld-Giessendam’
Door die tussentijdse zitting is de mogelijk ernstige zedenzaak aan het licht gekomen. Het OM heeft de arrestatie van de vader naar eigen zeggen niet eerder bekendgemaakt, omdat het een ‘enorme impact’ zal hebben op het dorp Hardinxveld-Giessendam en het onderzoek nog in volle gang is.

Wel werd eerder burgemeester Dirk Heijkoop van Hardinxveld-Giessendam ingelicht over de ernstige verdenking tegen zijn 62-jarige plaatsgenoot.

,,Het klopt dat ik op de hoogte ben gebracht, maar zolang de zaak onder de rechter is doe ik daar geen uitspraken over. Alle woordvoering ligt bij het Openbaar Ministerie.’’

De advocaat van de 62-jarige Hardinxvelder bevestigt de arrestatie van zijn cliënt, maar kon tot dit weekeinde nog niet inhoudelijk reageren of de vader het seksueel misbruik van één of meerdere dochters heeft bekend. Evenmin is duidelijk of de verdachte vrijdag tijdens de korte zitting in de rechtbank zal verschijnen.

Mark Rutte: Alléén sneeuwballengevecht met eigen huishouden of één vriend

Jessica (23) bevalt van baby Herman in tandartspraktijk in Velp: ’Ik wist niet eens dat ik zwanger was’