in

Wordt Diederik Gommers de opvolger van De Jonge als minister?

De toekomst van Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is onzeker.

Sinds het AD publiceerde dat zijn ministerspost niet vervuld zal worden door een CDA-minister, rijst de vraag wie dan wel een goede kandidaat zou zijn, mocht De Jonge inderdaad niet doorgaan. Een naam die voorbij komt: Diederik Gommers.

Mensen die in Gommers een goede opvolger zien, kunnen zich opmaken voor een teleurstelling.

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Gommers zelf sluit namelijk uit dat hij de nieuwe minister van Volksgezondheid wordt.

Dat doet hij in zijn BNR-podcast Vraag het Gommers, nadat luisteraar Joep hem de vraag direct stelde.

Lees ook  Temperatuur volgende week mogelijk richting 20 graden

“Nee, dat ga ik echt niet doen”, reageert Gommers resoluut. “Ik voel me zeer vereerd en ik vind het leuk om een complimentje te krijgen, maar het past zó niet bij mij.”

Hij geeft aan een hekel te hebben aan lang vergaderen en documenten doornemen.

“Ik hoor verhalen dat de tas al klaar staat met alle documenten die je voor de volgende dag moet doornemen. Daar heb ik zo’n hekel aan.”

Wel in voor een persco
Er zitten ook aspecten aan het ministerschap die hem wél aanspreken, waaronder het houden van persconferenties. “Die zou ik niet erg vinden, dat kan ik misschien een beetje.

Lees ook  Marco Borsato en Leontine zijn opnieuw uit elkaar: “Er is iets ergs gaande”

Ik zou het ook heel leuk vinden om over grote onderwerpen na te denken en te discussiëren met elkaar, maar er zitten heel veel dingen aan die niet bij mij passen. Dat ga ik niet doen.”

Presentator Kees Dorrestein vraagt Gommers ten slotte of hij al is gepolst. “Nee, en dat verwacht ik ook helemaal niet jongens.

Ik ben veel te lastig. Ik loop heel slecht in het gareel.” Gommers besluit: “Ik ben ook helemaal niet lid van een partij.”

‘Eerste bewijzen grensoverschrijdend gedrag Marco Borsato’

Stationskat Sunny doodgereden op ‘eigen’ station: ‘Hij was een avonturier’