in ,

Wetenschap: hard niezen is een onderdeel van je (gezellige) persoonlijkheid

Kan de hele buurt meegenieten als jij moet niezen? Dan zou het zo maar eens kunnen betekenen dat je ontzettend gezellig en extravert bent, aldus de wetenschap.

De manier waarop je niest zou namelijk het een en ander kunnen verklaren over je persoonlijkheid.

Persoonlijkheid
Of het nou midden in een winkel, een belangrijke vergadering op werk of wanneer je net mascara hebt opgedaan: Niezen doe je meestal op de meest ongelukkige momenten.

Waar de een een schattig niesje of een stille ‘hatsjoe’ houdt, komt er bij de ander een volledige concert tent gehore tijdens een niesbui.

Lees ook  Oops: Britney Spears plaats pikante foto inclusief Photoshop-fail

Waarschijnlijk hoef je zelf niet lang na te denken hoe de niesbuien bij jou zijn, maar het vertelt wel iets over je persoonlijkheid.

Uit onderzoek dat werd uitgevoerd door de Amerikaanse neuroloog en psychiater Alan Hirsch blijkt dat mensen die hard niezen vaak extraverter zijn dan mensen die een zachte ‘hatsjoe’ ten gehore brengen.

Daarnaast zijn mensen die vaak hun stembanden laten trillen tijdens het niezen vaker uitbundiger en luidruchtiger.

Lees ook  Voortvluchtige Zouo A. na dodelijke steekpartij opgepakt in Duitsland

Onderzoek
Overigens kunnen er wel wat kanttekeningen geplaatst worden bij het onderzoek van Hirsch. Magazine Quest besloot samen met sociaal psycholoog Joris Lammers van de Universiteit van Keulen de proef op de som te nemen.

Zij lieten een enquête rondgaan onder circa 1200 mensen. Wat bleek? Het verband tussen hard niezen en een extraverte persoonlijkheid was overduidelijk aanwezig.

Overigens mag hierbij ook een kleine kanttekening geplaatst worden, want de deelnemers moest zichzelf namelijk beoordelen op hun eigen gedrag.

Vermiste Jane dood aangetroffen in Den Bosch

Onderzoek wijst uit: Mensen die veel voicememo’s op Whatsapp sturen zijn irritante mensen.