in ,

Wat betekenen deze mysterieuze borden langs de Duitse snelweg?

Automobilisten die deze zomer door Duitsland rijden, lopen grote kans om ze tegen te komen: vreemde, zwart-wit gekleurde verkeersborden langs de snelweg waarvan niemand lijkt te weten waarvoor ze dienen. Dat ze niet bedoeld zijn voor mensen, maakt het nog mysterieuzer.

Ze staan op de snelweg A9 München-Ingolstadt, maar ook op de A93, die bij knooppunt Holledau, dat daar in de richting van Regensburg aftakt tot aan de afrit Wolnzach.

Lees ook  Google Maps lijkt ‘wildpoeper’ langs weg nabij Roosendaal te vereeuwigen

Het zijn er in totaal 13 en ze staan allemaal op exact 2,5 kilometer van elkaar. Zelfs de Duitsers weten niet wat ze betekenen en dat hoeft ook niet.

De vreemde verkeersborden zijn namelijk bedoeld voor zelfrijdende auto’s. Ze stellen de digitale autonome voertuigen in staat om hun exacte locatie te bepalen en zijn dus niet bedoeld voor mensen.

Volgens experts zullen autonome auto’s binnenkort deel uitmaken van het dagelijks leven en op de A9 worden deze voertuigen al getest, omdat Duitsland deze snelweg heeft bestempeld tot digitaal testgebied.

Lees ook  Verschillende onderzoeken tonen aan dat kale mannen intelligenter en aantrekkelijker zijn! Ben jij het hier mee eens?!

De testroute biedt alle voorwaarden voor het uitvoerig testen van de stuurfuncties voor autonoom rijden: rechte stukken, bochten, heuvelachtige landschappen en afwisselend twee-, drie- en vierbaans vakken.

Het uiteindelijke doel is om de exacte locatie van de voertuigen te bepalen aan de hand van de borden, zodat verschillende testritten in detail met elkaar vergeleken kunnen worden.

Man in scootmobiel op hoofd geslagen met ijzeren staaf in Amsterdam

1-jarig kind omgekomen bij aanrijding in Aarle-Rixtel