in

Wandelaar vindt dove hond Pip (15) terug: ‘Zonder hem was ze gestorven’

Geweldig nieuws voor het baasje van de 15-jarige hond Pip op Ameland. De hoogbejaarde viervoeter raakte maandag vermist op het Waddeneiland, maar is een dag later wonder boven wonder in goede gezondheid teruggevonden, meldt de dierenambulance.

De dove hond van bijna zestien jaar oud liep weg en werd kort daarna door haar baasjes als vermist opgegeven. De dierenambulance op Ameland deed vervolgens een oproep op social media en veel mensen zochten mee naar Pip, maar tevergeefs. Totdat dinsdag goed nieuws kwam: een wandelaar had de hond gevonden, helemaal aan de andere kant van het eiland.

Lees ook  'Let goed op je hond', waarschuwt Hondenbescherming na de dood van Tycho

Wim Visser was aan het wandelen toen hij Pip in de duinen tegenkwam, maar liefst dertien kilometer van de plek waar ze vermist raakte. Hij probeerde snel de dierenambulance te bellen, maar had geen bereik. “Wim is daarom een duin opgeklommen en toen lukte het hem contact te maken”, schrijft de lokale dierenambulance op Facebook.

Vermoeid en hongerig
Medewerkers haastten zich daarop naar de duinen. “Op de locatie aangekomen bleek het inderdaad Pip te zijn. Zwaar vermoeid, erge dorst en hongerig”, aldus de dierenambulance. “Wij konden de ongeruste baasjes zéér gelukkig maken met de wonderbaarlijke hereniging met Pip.”

Lees ook  Man spoort Mechelse herder aan om kind en vader aan te vallen

De eigenaresse van Pip is dolgelukkig dat haar hoogbejaarde viervoeter na een dag onzekerheid in goede gezondheid is teruggevonden. Zonder vinder Wim was de hond gestorven, daar is het baasje van overtuigd. “We zijn hem eeuwig dankbaar”, laat ze via de dierenambulance weten.

5 jaar cel voor man die kinderporno maakte met eigen baby

Politie helpt vrouw bevallen op snelweg, kindje gezond ter wereld