in ,

Vrouwen zijn de grootste leugenaars

Wat een slangen zijn die dames ook, hè? Volgens onderzoek van verzekeringsbedrijf Privilege uit het Verenigd Koninkrijk liegen vrouwen wel tot zo’n 30 keer per dag. Dat is twee keer zoveel als de gemiddelde man doet. Niet netjes, dames.

Alhoewel, als je kijkt naar de inhoud van de leugens blijkt dat de gemiddelde vrouw zich misschien toch beter gedraagt dan je zou denken.

De onwaarheden die zij verspreiden zijn namelijk meestal leugentjes om bestwil, verteld om sociale situaties soepel te laten verlopen.

Mannen liegen daarentegen vooral om hun eigen ego intact te houden. Die conclusie trekt dokter Brianna Verigin van de universiteit van Portsmouth.

Lees ook  Bridget Maasland heeft geen moeite met onenightstands

Beste leugenaar?
Wie de beste leugenaar is, dat is lastig vast te stellen volgens leugenonderzoeker Sophie van der Zee, maar we weten wel wie zichzelf de beste leugenaars vinden.

Mannen denken twee keer zo vaak dat ze beter kunnen liegen en dat ze er vervolgens ook makkelijk mee weg kunnen komen.

Vrouwen verwachten niet dat ze de meest overtuigende leugenaars zijn, maar doen volgens ander onderzoek toch de meeste pogingen.

Populaire leugens
Op wat voor manier laten we de waarheid het vaakst achterwege? Volgens van der Zee is het vooral de zogenaamde concealment lie die vaak voorkomt.

Lees ook  Oeh la la: Roxeanne Hazes deelt prachtige bikinifoto

Dan kies je er expres voor om bepaalde informatie niet te vertellen, waardoor de luisteraar een ander beeld heeft van de werkelijkheid. Niet per se een echte leugen, maar eerlijk is het ook niet.

Verder staan er een paar klassiekers in de top. Twee van de vaakst vertelde leugens zijn ‘ik ben onderweg’ of ‘ik kom eraan’, wat zo ongeveer gelijk staat aan: ‘Ik zit nog met m’n luie reet op de bank’, maar dat wisten we natuurlijk allemaal al.

Enschedeër Daan Mellée blijkt doodgeschoten terwijl hij sliep: “Extreem laf”

‘Jaimie Vaes en Lil’ Kleine verwachten tweede kindje’