in

Vrouwen beschuldigen supermarktbaas in Hengelo van ongewenste aanrakingen: ‘Stond slechts dicht in de buurt’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een werkstraf van 80 uur geëist tegen Enschedeër De B. (46).

Hij wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar als filiaalmanager van een Hengelose supermarkt twee klanten betastte.

Het is donderdag 27 februari 2020, de dag dat de allereerste coronabesmetting in Nederland wordt vastgesteld, als een moeder en dochter de supermarkt aan de Enschedesestraat binnenlopen.

In de winkel is nog niets te merken van enige angst voor het coronavirus, alsof er niets aan de hand is lopen klanten vlak langs elkaar.

Filiaalmanager De B. is druk met het vullen en herschikken van het koelvak op de groenteafdeling. Dan staat hij op.

Vrouw voelt dat een hand haar b*l raakt
Hij loopt vlak langs de moeder die voor het vak staat, gooit een doos weg en loopt net zo vlak weer langs haar heen terug. Op datzelfde moment voelt de moeder dat een hand haar b*l aanraakt.

Lees ook  Man in scootmobiel op hoofd geslagen met ijzeren staaf in Amsterdam

Bij de politie zegt de vrouw daarover dat ze dacht te voelen dat er ‘iemand aan haar k*nt zat’. Maar ze zag dat er een personeelslid langs haar liep en dacht: ‘Het zal wel’.

Ook dochter zegt te zijn be tast
Daar komt verandering in als ze met haar dochter op de cosmetica-afdeling staat. Op camerabeelden van de winkel, die vrijdagmorgen werden afgespeeld in de rechtszaal, is goed te zien wat daar vervolgens gebeurt.

Moeder en dochter staan te overleggen, als de filiaalmanager plots vlak langs hen heen loopt en direct naast hen bukt. Het is exact het moment dat de dochter voelt dat haar b*l wordt aangeraakt.

Zowel moeder als dochter reageren in eerste instantie niet op de vermeende onzedelijke aanrakingen.

Dat komt pas als ze verder door de winkel lopen en het erover hebben. Als blijkt dat beiden dezelfde ervaring hebben, bespreken ze dat met een kassameisje. Dan gaat het balletje rollen.

Lees ook  Kindje lang mishandeld: bloot in poep en vastgetapet aan stoel

Ontslagen
Als het verhaal onder het personeel bekend wordt, zijn er meerdere vrouwelijke personeelsleden die melden dat De B. ook hen wel eens ‘over de b*llen aaide’.

Als de bedrijfsleider de beelden bekijkt, wordt De B., na elf jaar trouwe dienst, op staande voet ontslagen.

‘Stond dicht in de buurt’
„Ik sla er niet op aan”, zegt de Enschedeër als hem gevraagd wordt naar de aangifte die moeder en dochter tegen hem deden. „Als ik de beelden bekijk, sta ik dicht in de buurt. Verder kan ik er weinig over zeggen.”

Heel veel meer dan dat hij het niet heeft gedaan, komt er niet uit bij De B.. Gevraagd naar de impact van de aangifte en het ontslag reageert hij dat hij ‘vooral vol ongeloof en onmacht’ was. „Dan krijg je zo’n mededeling en daar kun je niets tegen doen.”

De rechtbank doet op 1 oktober uitspraak.

‘Uitbuitpand’ met 10 bewoners in Almelo gaat op slot: ‘Hier werd 4000 euro per maand aan verdiend’

Ouders verdwenen Gabby (22) smeken familie van verloofde: ‘Vertel ons waar ze is’