in

Vrouw uit Gronau (47) komt om het leven bij kanaaldrama in Amsterdam

De vrouw die zaterdagnacht met drie kinderen in een auto te water raakte in Amsterdam-Noord en daarbij verdronk, komt uit Gronau.

Dat hebben politie en justitie in Münster vanmiddag bekendgemaakt. Volgens hen zijn er aanwijzingen dat de 47-jarige moeder zichzelf mogelijk van het leven wilde beroven.

Er is een moordonderzoek geopend dat antwoord moet geven op de vraag of de vrouw de mogelijke dood van haar kinderen op de koop toe heeft genomen.

De kinderen van 8, 11 en 13 wisten zich uit de auto te bevrijden en naar de wal te zwemmen, voor hun moeder kwam alle hulp te laat.

Lees ook  Zedenincident in omgeving Vledderveen; politie in gesprek met slachtoffer

,,De kinderen zijn ongedeerd en worden verzorgd door de Nederlandse autoriteiten’’, licht officier van justitie Martin Botzenhardt toe aan deze site.

Waarom en sinds wanneer de Duitse vrouw met haar kinderen in Amsterdam was, is volgens hem nog onduidelijk.

,,Volgens de eerste bevindingen was de vrouw met haar kinderen onderweg in Nederland.’’ Of er een vader in beeld is en waar die verblijft, is ook nog niet bekend.

Drie duikteams
De vrouw reed in een VW Sharan met Duits kenteken met de regiocode van Borken. Gronau valt daar ook onder.

De wagen belandde zaterdagnacht omstreeks 02.00 uur in een zijtak van het IJ bij de Nieuwendammerdijk.

Lees ook  Man wurgt vrouw met sjaal in vakantiehuisje in Mierlo

Drie duikteams zochten ruim een uur naar de vrouw maar zonder resultaat. Ze kregen assistentie van een politiehelikopter met warmtebeeldcamera en een boot met sonarapparatuur. De zoektocht werd daarna gestaakt.

Een duikteam zocht sinds zondagmorgen opnieuw naar de Duitse. Haar stoffelijk overschot werd zondagavond gevonden vlak voordat de zoekactie zou worden beëindigd omdat het donker werd.

De plek van het incident, bij een trailerhelling, roept vraagtekens op, maar de politie in Amsterdam kon nog niets zeggen over de toedracht. ,,Ondervraging van de kinderen moet daar meer duidelijkheid over geven’’, aldus de zegsman.

Limburger (28) vermoordt katje live voor webcam

Bewezen: frietjes van McDonalds helpen tegen kaalheid!