in ,

Nieuwe trend: Vrouwen slikken lintwormen in tegen overtollige kilo’s

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Iowa heeft gekozen voor een zeer opmerkelijke manier van afvallen. Om overtollige kilootjes te verliezen, slikte ze een pilletje met lintworm in. Dit is een methode die de laatste tijd steeds vaker door vrouwen wordt gebruikt.

De pillen worden te koop aangeboden op internet en dat leidt tot grote bezorgdheid bij medici. Dat melden news.com en odditycentral.com.

De lintworm deed ‘zijn werk’ zo goed dat de Amerikaanse besloot haar huisarts in te lichten over deze nieuwe manier van afvallen. Haar arts schakelde daarop de hulp in van een specialist.

Lees ook  Zien: Mannen staan in de rij voor Monique Westenberg na het zien van deze foto’s!

De specialist waarschuwde de dame voor de gevaren die deze opvallende manier van diëten met zich meebrengt:

‘Lintwormen inslikken is bijzonder riskant en kan verschillende ongewenste neveneffecten opwekken, waaronder de dood’, aldus Patricia Quinlisk van het Iowa Public Health Department.

‘Wie gewicht wil verliezen, kan beter een beroep doen op reeds bewezen methodes, zoals minder calorieën eten en meer bewegen.’

Lees ook  34-jarige vrouw krijgt tijdens slaap in de nacht steeds vinger in haar achterste geduwd

Internet
De Amerikaanse is niet de enige die hoopt via parasieten sneller kilo’s te verliezen. De pilletjes worden te koop aangeboden via het internet.

Zodra de tabletten zijn ingenomen, ontwikkelen er zich lintwormen in het lichaam van de ‘patiënt’. Deze zouden hun hongerige maagjes vullen met een groot deel van het voedsel dat ze aantreffen.

Technisch gezien is het inderdaad mogelijk om op die manier gewicht te verliezen, maar de bijwerkingen zijn extreem: van infecties en spierschade tot de dood.

Jongen (12) steekt huis ouders in brand, broer en zus komen om

Balkon stort in Vlaardingen, twee personen ernstig gewond