in

Vrouw mishandeld omdat man vindt dat zij te dichtbij hem ging zitten: ‘Ze hield geen afstand’

Opwinding ’s middags vlakbij de Bossche Markt. Agenten en medewerkers van handhaving reageren op een melding van een Bossche vrouw (23).

Zij zou zijn mishandeld door een plaatsgenoot (49) die vond dat zij te dichtbij hem kwam zitten.

De Bosschenaar blijkt veel waarde te hechten aan de corona-afstand van anderhalve meter. Die wenste hij ook te hebben op het bankje waar de Bossche vrouw en een vriendin wilden zitten.

,,Ik vroeg of ze wat verderop wilden zitten. Dat deden ze niet. En toen heb ik een van de meisjes een duw gegeven’’, zegt de man.

‘Krasje op haar neus’
Volgens de politierechter is daar nog iets aan voorafgegaan. De Bosschenaar zou een wafel uit de hand hebben geslagen van de vriendin van de vrouw die aangifte deed van mishandeling.

,,De vriendin gooide de koek terug naar u. En vervolgens zou u aanstalten hebben gemaakt om naar haar te gaan.

Het slachtoffer zegt er tussen te zijn gaan staan en vervolgens een duw of klap te hebben gekregen. Ze hield daar een krasje op haar neus aan over.’’ Zo vat de rechter samen.

Lees ook  Monique Westenbergs maatregelen na bloed- en darmonderzoek stuiten op enorme ongerustheid: “Kan niet gezond zijn”

Zij vertelt dat een getuige zag dat de man een poosje ervoor een oudere vrouw vanaf de bank op de grond had geduwd.

Daar reageert de man direct op. ,,Ik vroeg haar niet te dichtbij te zitten. Toen ze dat toch deed heb ik haar een duwtje gegeven. En blijkbaar viel ze op de grond’’, zegt de man.

‘De kwaaie pief’
Volgens hem was er ‘niet veel aan de hand’ wat betreft de vrouw die aangifte deed. ,,Ik sta te boek als een lieve man.

En nu is het net alsof ik de kwaaie pief ben’’, zegt de Bosschenaar die vindt dat de rechter ook moet weten dat de vrouw hem zou hebben geschopt.

Daar gaat de rechter niet op in. Wel benadrukt zij dat de vrouw zegt heel erg te zijn geschrokken van de reactie van de man.

Daarom eist ze 200 euro schadevergoeding. Met gevoel voor drama rekent de man even grof uit om hoeveel gulden het gaat (‘500 gulden. Dat is veel geld’).

De rechter vraagt of de verdachte ‘misschien iets had gedronken’. Dat wordt ontkend. ,,Want het was twee uur ’s middags’’, benadrukt hij.

Lees ook  Treinmachinist laat 15-jarige jongen zelfstandig trein besturen

Ook vertelt hij een bipolaire stoornis te hebben waardoor weleens sterke stemmingswisselingen kunnen voorkomen.

,,Het kan jaren goed gaan en dan ineens wat minder’’, zegt de man waarna de rechter een voorspelbare vraag stelt. Of het tijdens het incident ‘wat minder’ ging.

Van elkaar afblijven
Als de man ontkent, wil de officier van justitie weten wat hij zou doen als een volgende keer iemand naar zijn zin te dichtbij gaat zitten.

,,Dan sta ik zelf op’’, antwoordt de Bosschenaar die daarna hoort dat de officier het belangrijk vindt dat de corona-afstand wordt gerespecteerd. ,,Maar het is nog belangrijker dat we van elkaar afblijven’’, zegt de officier.

Wegens mishandeling eist zij een boete van 500 euro waarvan de helft voorwaardelijk en 200 euro schadevergoeding.

De rechter tilt er minder zwaar aan. Zij vindt het ‘niet nodig om schadevergoeding te betalen voor zo maar elk krasje of duwtje.’

Zij vonnist een boete van 500 euro voorwaardelijk met twee jaar proeftijd. ,,Daar kan ik mee leven’’, zegt de man.

Zo hou je jouw jongeheer groot en sterk

Man en vrouw scheiden na 15 minuten: Oke dat was het dan!