in ,

Vrouw met tumor van 40 kg die blijft doorgroeien heeft een moedige beslissing genomen

Karina Rodini lijdt aan een ongeneeslijke ziekte die grote tumoren op haar benen veroorzaakt. Nu heeft ze een moedige beslissing genomen die wereldwijd wordt toegejuicht!

Karina is in de dertig en woont in Curitiba in Brazilië. Ze vindt het leuk om bij haar familie te zijn. Daarnaast is ze graag in de natuur en is ze erg geïnteresseerd in cosmetica.

Ze is wat dat betreft net als elke andere jonge vrouw. Behalve dat ze lijdt aan een ongewone ziekte die grote tumoren op haar benen doet groeien.

De ziekte heeft ertoe geleid dat Karina moeite heeft met bewegen en ze kan geen normale baan meer hebben.


Dit was erg moeilijk om mee om te gaan, zowel lichamelijk als mentaal. Karina was lange tijd depressief en liet de tumoren haar leven overheersen.

Het begon allemaal toen Karina twee jaar oud was. Op die leeftijd werd ze gediagnosticeerd met type 1 neurofibromatose (NF1).

Maar het was pas in de adolescentie dat de ziekte goed zichtbaar werd. Enkele moedervlekken groeiden snel uit tot tumoren op haar benen, aldus de Daily Mail.


Het was het begin van een isolement waarmee ze meer dan 15 jaar leefde.

Lees ook  Gaby Blaaser warmt volgers op met s*xy foto

Inmiddels zijn de tumoren zo groot geworden dat ze zo’n 40 kilo wegen. Ze is verschillende operaties ondergaan om weefsel te verwijderen, maar niets lijkt de groei te kunnen stoppen.

“Mijn grootste angst is dat mijn ziekte nooit stopt met groeien en dat het zo ver zal komen dat ik niet weet wat ik moet doen,” vertelde de jonge vrouw.


Buitengesloten
Vanwege haar ongewone ziekte heeft Karina vaak ondervonden dat ze buiten wordt gesloten en gepest.

“Ik heb geleerd om met de vooroordelen te leven. Daarvóór heb ik er meer onder geleden, nu is het beter. Mensen die vooroordelen hebben, zullen altijd bestaan,” vertelt ze.


Ondanks haar zware ziekte, werkt ze al sinds haar zestiende. Maar, door alle doktersbezoeken werd ze bij haar laatste baan ontslagen en sindsdien heeft ze niets nieuws kunnen vinden.

“Niemand wil me een baan geven vanwege mijn uiterlijk. Waar ik ook naartoe ga, mensen kijken me aan.”


Drastische beslissing
Maar Karina nam een tijdje terug een moedig beslissing. Ze besloot haar verhaal te delen. Op deze manier probeert ze anderen die worstelen met een beperking te inspireren en hen te laten zien dat je je nooit hoeft te schamen voor wie je bent.

Lees ook  Baasje deelt ‘geniale’ truc met sokken om honden met vuurwerkangst te helpen

Ze wil zich niet langer schamen of verbergen, ze wil de wereld laten zien wie ze is.


“Ik probeer mijn onzekerheden te overwinnen en mezelf meer bloot te geven. Vooral nu dat veel andere mensen met dezelfde ziekte contact met me hebben opgenomen.”

Ze wil anderen die ook worstelen met NF1 helpen door eerlijk te zijn over haar ervaringen. Op deze manier wil ze iedereen laten zien dat je ondanks een beperking een normaal leven kunt leiden.

“Je hoeft je niet te verstoppen en thuis te blijven en depressief te zijn, alleen maar omdat je een ziekte hebt, je hoeft niet te denken dat er geen oplossing is, want die is er.”

Je kunt meer over Karina leren in de onderstaande video!

Het is echt moedig van Karina om zich op deze manier open te stellen en andere mensen die hetzelfde ervaren te helpen!

Deel haar verhaal als je het ermee eens bent dat een beperking nooit mag beletten dat iemand doet wat ze echt wilt!

Haar boodschap in ontzettend belangrijk voor iemand met een beperking of die wordt gepest omdat ze ‘anders’ zijn.

Man verrast bruid voor hun huwelijk met make-over die hem onherkenbaar maakt

Slapende wasbeer in boom Vught is gevangen en gaat naar dierentuin