in ,

Vrouw denkt een puistje onder haar ogen te hebben maar dit blijkt huidkanker te zijn

De 24-jarige Gibson Miller ontdekte een puistje op haar gezicht, vlak onder haar oog. Vervelend, dacht ze. Maar later bleek dat het ‘puistje’ eigenlijk huidkanker was.

Net zoals iedereen had ook Gibson een keer een vervelend vlekje op haar gezicht. Ze ging ervan uit dat het een puist was. “Niemand anders zou het merken, want het was maar heel klein”, legt ze uit.

Stukje huid
“Ik had die plek uiteindelijk 3 jaar, maar kwam daar pas achter toen ik mezelf op oude foto’s zag.” Dat vond ze toch wel gek, dus ging ze langs de huisarts.

Lees ook  Vierde minderjarig slachtoffer dodelijk auto-ongeval Helmond 'redelijk stabiel'

Om onderzoek te doen naar het plekje, werd een klein stukje huid verwijderd, net als bij een vreemde moedervlek.

Impact
De uitslag was heftig. De biopsie bevestigde dat het kleine ‘puistje’ huidkanker was. Gibson was onwijs geschrokken en had totaal niet verwacht dat zo’n klein bultje zo’n grote impact op haar leven kon hebben.

Kankervrij
Gelukkig was ze er op tijd bij en kon ze nog geholpen worden. Ze is nu kankervrij verklaard en omdat ze iedereen wil waarschuwen, wil ze mensen uitleggen hoe belangrijk zonveiligheid is.

Lees ook  Man doodt zijn vriendin omdat ze niet voor hem kookt

“Mijn nieuwe slogan is: zonnebrandcrème is s*xy. Iedereen moet het dragen, wat je ook in de zon doet.”

Bloeden
Dermatologen zien dit helaas vrij vaak. “Huidkanker kan soms een puistje nabootsen, omdat het eerste teken van huidkanker een rode bult kan zijn die niet meer weggaat”, legt assistent klinisch professor in dermatologie Gary Goldenberg uit.

Het is niet altijd duidelijk, maar een ‘puistje’ kan gevaarlijk zijn wanneer ‘ie spontaan bloedt, steeds groter wordt of wanneer er niets uitkomt als je knijpt. Ga bij twijfel altijd even langs de huisarts.

Je vingers kraken: zo schokkend ziet het eruit op een MRI-scan

Dit gebeurt er met je als je Coca-Cola Light drinkt