in ,

Vrouw baart baby tijdens KLM-vlucht

Een passagier aan boord van een KLM-vlucht van Nairobi naar Amsterdam is afgelopen nacht bevallen van een kind. Moeder en kind maken het goed, bevestigt een woordvoerder van KLM.

Bevallingen in de lucht komen niet vaak voor. De KLM adviseert vrouwen die langer dan 36 weken zwanger zijn niet te vliegen.

De woordvoerder wil verder niets zeggen over de duur van de zwangerschap. Er was een arts aan boord die hielp bij de bevalling.

Onlangs beviel ook een Amerikaanse vrouw die pas 29 weken zwanger was, aan boord van een vliegtuig op weg naar Hawaii.

Lees ook  Dronkaard laat gewond zoontje (2) thuis achter op bank na veroorzaken ongeval

Tot groot geluk van moeder en kind bleek er toen ook verplegend personeel aan boord van de vlucht, dat toevallig ook nog eens veel ervaring had met premature baby’s.

Dale Glenn, de arts die zich aan boord van het vliegtuig bevond, vertelde toen hoe er plotseling werd omgeroepen of er een dokter aan boord was.

,,Ongeveer halverwege de vlucht was er een noodoproep, en het klonk tamelijk dringend.’’ Alle drie de verpleegsters en de dokter kwamen direct in actie.

Lees ook  Monique Westenberg haalt uit: ‘Sarah laat Andre nou met rust!’

Zonder speciale apparatuur voor de premature baby, werd de groep creatief: ze gebruikten schoenveters om de navelstreng af te binden, en een smartwatch om de hartslag van de baby te meten.

,,Het was een behoorlijke uitdaging om in zo’n kleine ruimte te werken, maar het teamwerk was geweldig’’, zei Glenn.

Een van de passagiers filmde de sfeer aan boord en plaatste het fragment op TikTok, dat meer dan 11 miljoen keer bekeken werd.

Kindje (2) opgesloten in snikhete auto, politie moet ruit intikken

Khadija Arib van de radar verdwenen na verliezen Kamervoorzitterschap