in

Vrouw (61) sterft bij zwaar ongeval vlak voor woning van zoon, ook twee kinderen gewond

Bij een zwaar verkeersongeval op de Gistelsteenweg in het Belgische Varsenare is vrijdagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen.

Een 61-jarige vrouw werd aangereden toen ze de oprit van het huis van haar zoon wou oprijden, werd weggeslingerd en daarbij nogmaals aangereden door een aankomend voertuig. Ze overleed ter plaatse. Bij de crash vielen ook verschillende gewonden, waaronder twee kinderen.

Het dramatische ongeval gebeurde vrijdagochtend omstreeks 8.50 uur. De 61-jarige vrouw uit Jabbeke reed met haar Citroën op de Gistelsteenweg in Varsenare, waar haar zoon woont.

Ter hoogte van zijn woning vertraagde de dame om linksaf af te slaan richting de oprit. Het is op dat moment dat het fout liep.

Lees ook  “Heb jij nog de moed te roken?”: Chinese arts deelt schokkende beelden van longen kettingroker

Het voertuig achter haar merkte te laat op dat het slachtoffer linksaf wou slaan en reed haar achteraan aan.

Door de impact werd de 61-jarige bestuurster weggeslingerd naar het ander rijvak. Net op dat moment kwam een bestuurder in tegengestelde richting aangereden. Het kwam tot een frontale crash met zware gevolgen.

De 61-jarige vrouw belandde met haar verhakkeld voertuig in de berm vlak voor de woning van haar zoon. Meteen was duidelijk dat de situatie ernstig was.

De toegesnelde hulpdiensten probeerden haar nog te helpen, maar de zestiger overleed ter plaatse.

Op dat moment waren nog verschillende andere ambulances ter plaatse, omdat er nog verschillende andere gewonden vielen.

In de wagen die uit de tegengestelde richting reed, zat een grootvader met zijn zoon en twee kleinkinderen (1 en 3 jaar).

Lees ook  Acht uur werken per week is voldoende, blijkt uit onderzoek

Net zoals de 23-jarige vrouw die in de wagen zat die de auto van het slachtoffer eerst achteraan aanreed, werden ze afgevoerd naar het ziekenhuis. Zware verwondingen zouden ze niet hebben opgelopen.

Verkeersdeskundige
De ravage na het ongeval was zwaar. Overal op de rijbaan lagen brokstukken verspreid. Van de Citroën van het 61-jarige slachtoffer blijft nauwelijks iets over.

De Gistelsteenweg bleef uren afgesloten in afwachting van de komst van de verkeersdeskundige.

Die moet de exacte omstandigheden van de crash in kaart brengen. De familie van het slachtoffer kreeg ter plaatse de nodige psychologische ondersteuning.

Busje met toeristen rijdt Prinsengracht in

Wie schoot Akram el Idrissi dood en waarom?