in

Vrouw (57) met hond krijgt klap van mountainbiker na discussie in Heumensoord: ‘Incidenten zijn schering en inslag’

Een vrouw (57) uit Nijmegen is mishandeld toen ze haar honden uitliet in Heumensoord. Ze werd geslagen door een mountainbiker en liep daarbij een kneuzing in haar gezicht op.

Het incident gebeurde zondag 21 maart rond 10.30 uur, ter hoogte van de speelkuil. Verschillende mountainbikers fietsten door het bos.

Omdat het geen mountainbikeroute betrof, sprak het slachtoffer de fietsers hen daarop aan. Vervolgens ontstond er een discussie en kreeg de vrouw een klap van een mountainbiker.

De vrouw werd geholpen door haar buurman en een groepje hardlopers. De mishandeling zou plaats hebben gevonden in het hondenlosloopgebied. ,,Het slachtoffer en een getuige hebben dat verklaard”, zegt een politiewoordvoerder.

De politie heeft een signalement van de verdachte verspreid. Het gaat om een man van 40 tot 45 jaar oud, met een lichtgetinte huidskleur en atletische bouw.

Lees ook  Rutte: koning Willem-Alexander baalt zelf ontzettend van overtreden coronaregels

Hij heeft een baardje, droeg een zwarte helm en een kleine zwarte rugzak. Zijn mountainbike was opvallend schoon. Ook de hardlopers wordt gevraagd zich te melden, omdat zij belangrijke getuigen zijn.

Vaker incidenten
De uit de hand gelopen ruzie tussen mountainbiker en wandelaar met hond staat volgens boswachter Ellen Luijks van natuurgebied Heumensoord niet op zichzelf.

Incidenten tussen verschillende soorten natuurgebruikers zijn op dit moment volgens haar door de coronadrukte schering en inslag.

,,Je hoort veel vaker over ruzies. Niet alleen tussen eigenaren van loslopende honden en mountainbikers, ook tussen mountainbikers en hardlopers en andere wandelaars.

Het gebeurt ook vaker dat loslopende honden voorbijgangers bijten. Kijk de sociale media er maar op na.

Je leest veel berichten van mensen die het bos in zijn geweest en dan dit soort klachten melden.”

Lees ook  RIVM: COVID-19-vaccinatie zeer effectief: grote daling in aantal positieve testen, ziekenhuisopnames en overlijdens bij ouderen

Probleem is helder
Het probleem is volgens Luijks helder: ,,Er is met corona gewoon te weinig natuur in Nederland. Iedereen trekt het bos in, maar mensen zitten daardoor wel op een kluitje op dezelfde vierkante meters.

Dan gaan mensen zich ergeren aan elkaar, ook al omdat de lontjes korter zijn omdat er niks mag en mensen corona-moe zijn.”

Haar advies: ga naar een natuurgebied dat niet je eerste keuze is. ,,Dan is het ook niet de eerste keuze van een ander en is het waarschijnlijk rustiger.

Zelf ben ik zaterdag gaan wandelen tussen Venray en Horst, langs een beek bij de Casentayse Vennen.

Ik heb me geregeld afgevraagd waar al die mensen zaten, want ik heb letterlijk niemand gezien. Heerlijk.”

Barbara (57) overleeft breintumor en bevalt van zoon

Ontvoerd jezidi-meisje (7) zat jarenlang bij IS’er in Turkije