in

Vrouw (19) aangerand in Tubbergen, politie zoekt bestuurders Ford Fiësta en VW Caddy

Een vrouw van 19 is tijdens carnaval aangerand op de Reutummerweg in Tubbergen. Ze had op in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari carnaval gevierd en op weg naar huis werd ze van haar fiets getrokken en belaagd door een man.

De vrouw fietste tussen 3.30 uur en 4.00 uur over de donkere Reutummerweg. Straatverlichting is er niet. Bij een oprit wordt ze ineens van haar fiets geslagen en belaagd door een man van tussen de 40 en 50 jaar oud.

“Er is een worsteling ontstaan die honderd meter verderop is geëindigd in een weiland”, vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. “In het weiland is de vrouw aangerand. Ze heeft tijdens de worsteling nog geprobeerd om haar telefoon te pakken en 112 te bellen. Dat lukte niet, omdat de telefoon viel. Na een tijdje heeft de man haar losgelaten en lukte het haar te vluchten en zichzelf in veiligheid te brengen. Ze heeft niet meer omgekeken en weet niet waar de man naartoe is gegaan.”

Lees ook  Cindy leeft op 2 zakken chips en 2,5 liter cola per dag!

‘Doodsangsten uitgestaan’
“De vrouw heeft doodsangsten uitgestaan”, vervolgt Westerhoff. “Ze zat ook onder de blauwe plekken. Voor een slachtoffer is zoiets ontzettend heftig om mee te maken. Dus uiteraard nemen we dit heel hoog op.”

De man die de vrouw aanrandde had een lichte huidskleur en zou opvallend lang zijn. Volgens de politie heeft hij een normaal tot breed postuur en is hij tussen de 40 en 50 jaar oud. Omdat het donker was heeft het slachtoffer verder weinig van hem kunnen zien. De man sprak amper tegen de vrouw.

Lees ook  Man (32) gooit baby naar agent na wilde achtervolging: ’Dit slaat alles’

“Ze heeft wel gemerkt dat er tijdens de worsteling en de aanranding auto’s passeerden. Uit onderzoek is gebleken dat er meerdere auto’s hebben gereden op de weg van Tubbergen naar Reutum. We zoeken de bestuurder van een blauwe Ford Fiësta, een ouder model met witte strepen op het dak. Deze auto reed daar in de omgeving ten tijde van de aanranding. Dat geldt ook voor een witte Volkswagen Caddy. De bestuurders kunnen belangrijke getuigen voor ons zijn.”

‘Geliquideerde Zwolse horecabaas (57) werd naar McDonald’s gelokt’

Drama in Varsenare: vrouw (61) sterft bij zwaar ongeval vlak voor woning van zoon, ook twee kinderen gewond