in ,

Vriendendienst met hond die langs de autobahn bevalt komt Nederlander duur te staan

Een 45-jarige Nederlander die onderweg was van Zwitserland naar Nederland heeft woensdagavond een boete gekregen van de Duitse politie.

Een hond, die hij op verzoek van een vriend in zijn auto vervoerde, beviel namelijk van een pup terwijl de man op de A5 bij Bensheim reed. Vanaf een parkeerplaats langs de Autobahn belde de man de politie.

Die bracht de hond en haar pup in veiligheid. In een dierenkliniek zagen nog eens acht pups het levenslicht.

Volgens een woordvoerder van de politie in de deelstaat Hessen was de Nederlander ‘overweldigd’ door de situatie. ,,We zijn dan ook blij dat hij de politie gebeld heeft. Niet iedereen zou dat doen.”

Lees ook  Scheurende bromfietser denkt politie te slim af te zijn, maar vergeet een belangrijk detail

Toch moest de Nederlander een borgsom van 500 euro betalen, alvorens hij weer in vrijheid werd gesteld.

De man vervoerde namelijk een hond die in Duitsland op de lijst van mogelijk gevaarlijke soorten staat.

Daarvoor is een vergunning nodig, en die kon de man niet laten zien. ,,We weten nog niet zeker welk ras het is, maar we denken dat het om een Staffordshire Terriër gaat”, zegt de politiewoordvoerder.

Verantwoorden
De hond had bovendien te weinig ruimte en transport van hoog drachtige dieren is sowieso niet toegestaan, meldt de politie.

Lees ook  Mieke (27) verdient 10.000 euro per maand via Instagram

De bestuurder zal zich strafrechtelijk moeten verantwoorden voor het overtreden van onder meer de dierenwelzijnswet.

Ook doet justitie verder onderzoek naar de eigenaar van de hond. Waar in Nederland de 45-jarige man precies woont, kon de woordvoerder vrijdag niet vertellen.

De moeder en de negen pups maken het volgens hem goed, ze verblijven in een hondenkennel. Bij de bevalling kreeg de politie assistentie van een hulphondenspecialist.

De woordvoerder noemt de gebeurtenis ‘echt heel erg vreemd’. ,,Dit maken we normaal niet mee. Maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen.”

Ongelooflijk: Rebecca raakte zwanger terwijl ze al zwanger was

Pasgeboren baby gestolen en gedumpt door wilde apen