in ,

Vrienden fietsen McMarathon: 81 kilometer langs zes vestigingen

Even door de McDrive voor een frietje of kipnuggets, we doen het in deze coronatijd maar al te graag. Voor de veertienjarige Bram uit Hoogeloon was dat nog niet genoeg.

Met een groepje vrienden bezocht hij op een dag zes verschillende vestigingen van de fastfoodketen. En dat deden ze op de fiets.

Bram zat met een aantal vrienden bij elkaar toen het idee voor hun ‘McMarathon ontstond’. “Een van ons stelde voor om naar de McDonald’s te fietsen.

Toen gingen we verder denken en besloten we er een marathon van te maken. We wilden zo veel mogelijk restaurants bezoeken in een dag”, vertelt hij aan EditieNL.

Zeven uur fietsen
Dus zo ging het balletje rollen. Het groepje werd uitgebreid met nog wat jongens uit omliggende dorpen. Om elf uur in de ochtend vertrokken ze naar hun eerste McDonald’s.

Lees ook  Gezin jarenlang mishandeld door vader: hete lepels bij slecht rapport

“Om zes uur ’s avonds kwamen we weer thuis.” Uiteindelijk fietsten de jongens zo’n 81 kilometer. “Ik had wel een beetje spierpijn achteraf.”

De groep bezocht meerdere vestigingen van de keten in de omgeving Eindhoven. Bij ieder restaurant bestelden ze iets anders om zo een volledige maaltijd samen te stellen. “Zo bestelden we op de ene plek een frietje, dan een burger en ergens anders weer een ijsje.”

Viral op TikTok
Na hun avontuur deelden de jongens hun ervaring op TikTok. Hun video haalde meer dan 300.000 views en 40.000 likes.

In eerste instantie waren ze niet van plan om een TikTok te maken, maar ze hebben achteraf geen spijt van de keuze.

Lees ook  Marco (50) werd neergeschoten tijdens rellen: ‘Gericht schieten? Dat is niet normaal’

“Mensen laten hele leuke reacties achter. Ze zeggen dat ze ook een marathon willen doen of taggen hun vrienden. Het is heel gek, we hadden dit totaal niet verwacht.”

De McDonald’s-marathon zal dus zeker niet de laatste actie zijn die de groep gaat ondernemen. Niet lang na het succes van hun eerste marathon plaatsten ze een soortgelijke video.

Hierin gingen ze opnieuw op fietstocht, maar deze keer bezochten ze vestigingen van Domino’s.

“Het lijkt ons wel leuk om dit nog een keer te doen, maar we moeten natuurlijk wel kijken wat er in de buurt zit.”

@bestemaat81 kilometers erop zitten🥳😂 #fy #fyp #foryou #foryoupage #voorjou #vj #voorjoupagina #dutch #viral #trending #food #mcdonalds

♬ Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

Man overvalt juwelier in Rotterdam en laat scooter achter zonder buit

18-jarige man krijgt uit het niets kaakslag op Den Haag CS: ‘Dubbelzijdige fractuur’