in

Vriend van Jana V.D.W. (18) aangehouden voor slagen en verwondingen met dood tot gevolg

A.V.E. (20), de vriend van Jana V.D.W. (18) die zondag overleed in Kasterbant, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van schuldig verzuim en slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. Zowel A.V.E. als Jana V.D.W. namen voor haar overlijden op zondag drugs.

Zondagochtend werd het levenloze lichaam van Jana V.D.W. teruggevonden in een huis in Kasterbant, dicht bij het Dampoort-station.

A.V.E., de vriend van de jonge vrouw, belde zelf de politie nadat hij eerst zijn moeder had verwittigd.

Lees ook  'Nederlandse tophonkballer (32) verdacht van mis bruiken meisje'

De politie stelde bij aankomst de dood van de 18-jarige vrouw vast. De jongeman werd gearresteerd en het parket ging na onderzoek uit van een verdacht overlijden.

Schuldig verzuim
“De man werd maandagavond door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen met de dood tot gevolg en schuldig verzuim”, laat het parket nu weten.

“Zowel de verdachte als het slachtoffer hadden voor haar dood drugs gebruikt.” In het belang van het onderzoek kan het parket verder nog geen extra informatie geven.

Blauwe plekken
De familieleden van Jana V.D.W. hadden eerder al hun twijfels bij het overlijden van hun oogappel. “Door corona hebben wij nooit kunnen inschatten hoe hun relatie liep of wat voor iemand A.V.E.was.

Lees ook  Asielzoekers (14, 15 en 16) aangehouden na gewelddadige inbraak Oisterwijk

Haar beste vriendin heeft ons wel filmpjes laten zien waarop Jana te zien is met blauwe plekken. Ook schreef ze in berichten dat ze soms slaag kreeg van hem. Dit verhaal is allesbehalve koosjer.”

De jongeman met Nederlandse identiteit blijft dus voorlopig aangehouden. Vrijdag moet A.V.E. voorkomen voor de raadkamer, die zal beslissen wat er met de verdachte moet gebeuren.

Jongen (11) vriest dood in Texas, moeder eist 100 miljoen dollar van energiebedrijf

Zoeken naar vermoorde Ichelle (29) gaat verder, lichaam nog niet compleet