in

Zusjes vermist: Olivia (6) gevonden in verzwaarde sporttas op bodem van zee

De verdwijning van de Spaanse meisjes Olivia (6) en Anna Gimeno Zimmerman (1) is naar alle waarschijnlijkheid erg tragisch afgelopen.

Spaanse autoriteiten bevestigen dat het lichaam van een kindje dat donderdag in een sporttas in zee gevonden werd, mogelijk Olivia is.

De sporttas werd vorige week donderdag in de oceaan nabij Tenerife teruggevonden, door een robot op het zoekschip Angeles Alvarino.

De tas was verzwaard met een anker en lag op 900 meter onder de zeespiegel. Volgens lokale autoriteiten gaat het zeer waarschijnlijk om Olivia Gimeno Zimmerman.

Vervolgonderzoek moet dat nu nog bevestigen. Naast het lichaam werd nog een andere, lege, tas teruggevonden. Olivia’s zusje Ana is nog steeds vermist.

Even voor de vondst van het lichaam, vond het Spaanse reddingsschip overigens ook een dekentje en een kinderstoeltje dat mogelijk van Anna was.

Lees ook  Agenten in kogelwerende vesten houden gezin onder schot nadat zoontje neppistool wint op kermis

Er werd ook een zuurstoffles gevonden. De moeder van de kinderen hield na die vondst nog de moed erin, zo meldden Spaanse media toen.

Scheiding
De speurders hadden de zoekactie opgezet nadat de twee meisjes eind april vermist waren geraakt. De politie gaat ervan uit dat hun vader, Tomas Gimeno, hen ontvoerd heeft.

Volgens de moeder van de kinderen, Beatriz Zimmerman, zou de man – intussen haar ex – gedreigd hebben dat zij de kinderen nooit meer zou zien. Mogelijk zou Gimeno de scheiding niet hebben kunnen verkroppen.

Volgens lokale media denken de speurders dat Gimeno mogelijk hulp kreeg van één verdachte. Onderzoek moet verder uitwijzen of dit vermoeden ook klopt.

Lees ook  Iedereen hoopt dat het nooit zal gebeuren met prinses Amalia: ‘Groot drama voor heel Nederland’

De zaak houdt de gemoederen in Spanje bezig. Zelfs premier Pedro Sanchez reageerde op de vondst van het kindje.

„Ik kan me de pijn niet voorstellen die de moeder van kleine Anna en Olivia nu moet doorstaan, zeker na het vreselijke nieuws dat we net gehoord hebben. Ik stuur een knuffel en de liefde van mij en mijn familie.”

Albert Heijn-cassiére (21) na 6 jaar ontslagen na ‘stelen’ flesje cola, rechter pakt supermarkt aan

Man (22) uit Witmarsum rijdt met drank op in auto zonder banden