in

Vrees dat tijdelijke coronapas nooit meer verdwijnt

Enkele partijen in de Tweede Kamer vrezen dat de coronapas een permanent middel wordt in de bestrijding van het coronavirus. Ze wijzen erop dat het ergste van de coronacrisis nu wel achter ons ligt.

SP’er Maarten Hijink zei woensdag tijdens het Kamerdebat over de maatregelen: “Toen het toegangsbewijs vorig jaar werd ingevoerd, zei de toenmalige minister dat het een tijdelijke maatregel was die alleen zou worden ingezet om festivals mogelijk te maken.

Lees ook  Gewonde jongen (16) in water gevonden na ontvoering vanuit Breda

Je ziet nu dat maatregelen beginnen als crisismaatregel en stukje bij beetje semipermanent of helemaal permanent worden.”

Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is bezorgd. “Een nieuwe fase rond corona betekent dat we niet op dezelfde manier kunnen doorgaan.”

Hoewel de coronapas altijd bedoeld was als tijdelijke maatregelen, mag het kabinet dat vertrouwen niet schaden, zo vindt hij.

Lees ook  Man ligt weken dood in Alphense flat, buren slaan alarm

Kuipers
Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zegt de tijdelijkheid van de coronapas te willen bekijken. “Dan hebben we hier ook opnieuw een gesprek.”

De minister benadrukt dat er meer tijd nodig is om meer te leren over het virus. “Hoe meer tijd we daarvoor hebben, hoe meer ervaring we opdoen en hoe meer we hiervan leren.”

Kat aangetroffen in dichtgeplakte doos: wie heeft info?

Tienjarige jongen dood aangetroffen in koffer