in

Voortvluchtige Zouo A. na dodelijke steekpartij opgepakt in Duitsland

De voortvluchtige verdachte van een dodelijke schietpartij op 13 november in Heerlen is maandagochtend in Duitsland opgepakt. Over de aanhouding van de 30-jarige Zouo A. kon de politie maandag verder nog geen details geven.

Door de schietpartij raakte de bewoner van een woning aan de Elandstraat in Heerlen zwaargewond. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Vader van Esmeralda vermoord
De verdachte stond als gevaarlijk te boek, hij werd al eerder voor een soortgelijk misdrijf veroordeeld. Winkelier Huib Krooder werd veertien jaar geleden doodgestoken door de destijds 16-jarige jongen, die werd veroordeeld tot drie jaar cel en tbs.

Lees ook  Ooggetuigen schietpartij Peter R. de Vries: ‘Het ging maar door, vier of vijf keer’

Huibs dochter Esmeralda liet vorige week nog aan Hart van Nederland weten dat ze geen idee had dat de moordenaar van haar vader vrij op straat liep. Ze wist alleen dat hij in de eindfase van zijn tbs-behandeling zat. “Ik had gehoopt dat iemand van de politie mij op de hoogte had gesteld dat er media-aandacht kon komen”, vertelde Esmeralda.

Ze moest van een journalist horen dat de dader niet meer vast zat. “Wat hier fout gegaan is weet ik echt niet”, zei ze destijds. “Hij heeft mijn vader vermoord en hij heeft er nu weer een vermoord. Hij loopt op dit moment nog vrij rond. Wie komt hij tegen en vermoordt hij weer? Ik hoop dat hij gevonden wordt. Hij moet achter slot en grendel.”

Lees ook  3-jarig meisje dat touw om haar nek kreeg bij de kinderopvang overleden na 2 dagen in ziekenhuis

Forse beloning
Die wens is nu dus uitgekomen. Het Openbaar Ministerie loofde eerder een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die tot de aanhouding zou leiden. Politie en Openbaar Ministerie publiceerden ook een foto van de verdachte en gaven daarbij zijn identiteit vrij. De verdachte gebruikt in het dagelijks leven de roepnaam Tom, maar heet formeel Zouo A., aldus het OM in het opsporingsbericht.

76-jarige vrouw slachtoffer geworden van gewelddadige woningoverval

Poserend boefje opgepakt na foto op motorkap van politiewagen