in

Voorbijganger vindt afgehakte hondenpoten van hond die nog leefde

Een voorbijganger heeft maandag een gruwelijke vondst gedaan op een grasveldje op de Schoenerstraat in Emmeloord. Het gaat om afgehakte hondenpoten, naar alle waarschijnlijkheid van een hond die nog leefde.

Nadat de afgehakte pootjes werden gevonden, heeft de politie ze naar een dierenarts gebracht voor onderzoek.

Die heeft bevestigd dat het gaat om hondenpoten en stelt dat ze zeer vermoedelijk zijn verwijderd op het moment dat het dier nog leefde.

De politie is een onderzoek gestart om erachter te komen wie dit gruwel op zijn geweten heeft. Getuigen en mensen die meer denken te weten wordt opgeroepen contact op te nemen.


Het gaat om een zogenaamde bastaardhond met een zwarte en roodbruine vacht. De hond woog volgens de politie tussen de 10 en 15 kilo.

Lees ook  Worm nestelt zich in amandelen van vrouw na eten van sushi

Maandag rond 10.00 uur werden de pootjes gevonden op een grasveldje vlakbij de Schoenerstraat, daar waar de Urkervaart de Lemstervaart kruist.

‘Zieke geest’
De politie heeft een bericht over de gevonden hondenpootjes gedeeld op sociale media, in de hoop dat iemand meer weet. De reacties over de gruweldaad zijn niet mals.

Lees ook  Vriendendienst met hond die langs de autobahn bevalt komt Nederlander duur te staan

“Tjongejonge, wat een treurige figuren heb je ook! Ik hoop dat je “trots” bent op jezelf?”, reageert Linda op Facebook. Nina is geschokt. “Omg wat verschrikkelijk , zieke geest die dit op zijn geweten heeft.”

Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

‘Ruinerwoldvader’ krijgt huisverbod opgelegd, veiligheid kinderen in geding

Goed nieuws voor gehandicapte Sabri zonder arm en benen