in

Vondst van babylichaampje schokt buren: ‘Het was een rommelig gezin, ze lagen in scheiding’

In een achtertuin van een huis in het Gelderse ’s-Heerenberg onder Doetinchem zijn maandag de stoffelijke resten van een baby gevonden.

Dat meldt de politie dinsdag. De buurvrouw van de woning en andere buurtbewoners in de Krokusstraat reageren geschokt op het trieste nieuws.

“Het is heel droevig. Het gezin was een beetje rommelig. Ze lagen in scheiding. Er waren ook nog twee andere kinderen in het spel, twee jongens.

Vorige week dinsdag heeft hij haar op straat gezet en hij vertelde mij dat hij haar leugens zat was. Hij kwam wel eens binnen wippen en een praatje met mij maken”, vertelt Joke van Dijk, de buurvrouw van het gezin, aan Hart van Nederland.

‘Met ruzie uit elkaar’
Het onderzoek in de Krokusstraat begon maandag al na een tip. De baby lag niet in de voortuin begraven, maar uiteindelijk werden de stoffelijke resten ontdekt in de achtertuin.

Lees ook  Personeel en klanten Limburgse kringloopwinkel overmeesteren gewapende overvaller

De tuin werd afgezet met zwarte hekken en in de achtertuin werd een witte tent van de forensische opsporing geplaatst.

De buurvrouw vervolgt: “Ze zijn gaan graven in de achtertuin. Ik dacht eerst dat hij haar iets had aangedaan omdat ze met ruzie uit elkaar waren gegaan.

En toen bleek het een baby’tje te zijn. Er kwam een lijkwagen hier en toen kwam er zo’n klein doosje of kistje uit.

Ik heb haar verleden jaar nog zwanger gezien. Ik zei tegen haar: ‘Krijg je weer een baby?’ Toen zei ze: ‘Hoe kom je daarbij?’ Maar zo zag het eruit. Ja, dat heb ik toch goed gezien.”

Ook andere buurtbewoners kunnen nog maar moeilijk bevatten wat voor drama zich heeft afgespeeld in de straat.

Lees ook  Politie speurt afvaldumpers op en laat ze eigen vuil opruimen in Lombok: ‘Zeer asociaal’

“Ik ben zelf ook moeder”, vertelt een andere buurtbewoonster. “Ik moet er niet aan denken, het is echt heel heftig.”

Doodsoorzaak onduidelijk
Het onderzoek leek maandagavond afgerond toen de tent weer werd weggehaald. Nu blijkt dat na graafwerkzaamheden inderdaad het stoffelijk overschot van een baby is gevonden.

Het is niet bekend hoe het kindje om het leven is gekomen, of het om een jongetje of een meisje gaat en hoe lang de resten al in de tuin lagen.

In verband met het lopende onderzoek wil de politie verder niets kwijt over de zaak. Het is daarom niet bekend of er ook mensen zijn aangehouden vanwege de vondst van de babyresten.

De politie verwacht dat het onderzoek nog lang zal duren.

Jongeren die zich misdragen op stations krijgen taakstaf bij NS

Boete voor man die met zijn luchtbuks op een straatkat schoot in Nuenen