in

Vier familieleden dood na tragisch ongeluk tijdens wijn maken in kelder

PAOLA – Een Italiaans dorp, gelegen in de provincie Cosenza, is in rep en roer na een bizar ongeluk, waarbij vier mannen uit dezelfde familie zijn omgekomen. Dat melden Italiaanse media.

De familie was afgelopen zaterdag bijeengekomen om hun zelfgemaakte wijn naar de vaten te brengen, zodat ze daar het hele jaar van konden drinken. Maar iets dat moest leiden tot genot, eindigde in een drama. Doordat de mannen giftige gassen uit het vat inademden, ging het helemaal mis.

Een van de mannen ging de kelder in om de wijn te roeren. Hij viel in de tank, waarna zijn familieleden hem probeerden eruit te halen. Toen de andere mannen in kelder kwamen, vielen zij ook meteen op de grond neer. Ze stierven allemaal vlak na elkaar. De mannen hebben hun zelfgemaakte wijn nooit kunnen proeven.

Lees ook  Vermiste kleuter doodgereden in treintunnel

De slachtoffers zijn Valerio Scofano (50), zijn broer Giacomo (70), zijn zwager Santino Carnevale (70) en de zoon van Carnevale: Massimo (40).

Ventilatie
De 36-jarige schoondochter heeft het incident wel overleefd. Zij is volgens het politierapport flauwgevallen bij de ingang van de kelder. De vrouw is door een van de buren gereanimeerd en naar een lokaal ziekenhuis gebracht.

De vader, zoon en de broers zijn gestorven door onvoldoende ventilatie, blijkt uit het politierapport. De officier van justitie, Pierpaolo Bruni, zegt dat de kamer niet voldoende geventileerd was voor de grote hoeveelheid koolstofdioxide die vrijkomt tijdens het fermentatieproces. Het is nog onduidelijk wie als eerste zijn bewustzijn verloor.

Lees ook  Britse man (41) schuldig bevonden aan moord op 6-jarige jongen in 1994, toen hij zelf 13 was

Verstikking
Tijdens het fermentatieproces van wijn komen kooldioxidedampen vrij. Als deze concentratie dermate hoog is, zorgt dat ervoor dat een ruimte onvoldoende zuurstof bevat. Hierdoor kunnen mensen zonder voorsymptomen binnen één minuut flauwvallen. Al snel zal ook hersenletsel het gevolg zijn en kan binnen enkele minuten de dood intreden, tenzij er direct reanimatie plaatsvindt.

Met pillen onder de spaghetti, zo probeerde koppel (schoon)moeder te vergiftigen: “Ik snap niet waarom ze me dood wilden. We hadden een goeie band”

Amsterdammer valt agenten lastig en krijgt gebiedsverbod voor politiebureaus