in

Verschrikkelijk auto-ongeluk doodt ouders en baby, verweesde broer en zus hebben hoopvol weerzien

We leren van kleins af aan om het leven nooit voor lief te nemen en om elke dag te leven alsof het onze laatste zou kunnen zijn.

Als we ouder worden, begrijpen we die manier van denken beter en accepteren we dat morgen echt voor niemand een zekerheid is.

Toch zijn er ongelukken of gebeurtenissen denkbaar, waar niemand zich echt op kan voorbereiden… traumatische zaken die gezinnen gebroken en in wanhoop achterlaten.


Op 7 april 2018 reden Jim en Karisa Clemens naar huis met hun vijf kinderen: Angela, 8, Zachary, 5, Wyatt, 4, Nicholas, 2 en Julieanna, 2 maanden.

Toen een tegemoetkomende bestuurder de macht over het stuur verloor op de snelweg, ontstond er een aanrijding die de levens van Jim en Karisa zou opeisen, evenals dat van hun jongste dochter, Julieanna.

De andere vier kinderen – Angela, Zachary, Wyatt en Nicholas – werden met uiteenlopende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De gemeenschap van San Angela, Texas, waar het gezin vandaan komt, betuigde massaal steun toen de dramatische situatie van de vier weeskinderen bekend werd.

Hun oudtante, Teresa Burrell, gebruikte sociale media om een foto van Zachary en Angela te delen, genomen op het moment dat ze elkaar voor het eerst zagen na de crash, in een poging om hulp voor hen te krijgen.

“Ik sta helemaal versteld van de wonderen die gebeuren als we onze gebeden afstemmen op de wil van onze hemelse vader,” schreef Teresa op Facebook, bij de geplaatste foto.

Lees ook  Vrouwen sturen pikante liefdesbrieven voor Chris Watts, de man die zijn hele familie afslachtte

“Gisteren hebben we jullie allemaal gevraagd om een speciaal gebed voor Zachary te sturen. We hebben zoveel wonderen gezien.

Gisteren kon hij zijn bed verlaten en voor het eerst in de rolstoel plaatsnemen. Hij en Angie konden elkaar voor het eerst zien.

Angie heeft serieus hersenletsel opgelopen, maar gisteren kon ze bij ons lezen en zingen. Ons hart is zo vol van de wonderen die we meemaken.

Vanmorgen werd Wyatt uit zijn rolstoel gehaald, liep hij naar de fysiotherapeut en de therapeut moest hem tegenhouden toen hij wilde wegrennen. Heel erg bedankt voor je steun en gebeden. We voelen ze. Er gebeuren wonderen!“

Teresa gaf later een update en vertelde over hoe de kinderen werden herenigd tijdens hun herstel.

“Alle drie de kinderen die medische zorg krijgen in het Cook kinderziekenhuis, bevinden zich nu op dezelfde revalidatieafdeling en zijn een paar dagen geleden eindelijk herenigd!

Wyatt doet het zo goed. Hij leed aan een verlamming aan zijn linkerzijde, maar heeft door oefening weer kracht en beweging herwonnen.

Hij kan al een beetje lopen, en ze hebben er moeite mee om hem ervan te overtuigen dat hij niet moet rennen! Hij is een grote troost en steun voor zijn oudere broers en zussen.

Zak heeft het moeilijk. Hij heeft moeite met eten en ze hebben hem een ​​voedingssonde gegeven om er zeker van te zijn dat hij voldoende eten binnenkrijgt.

Hij vecht ook tegen infecties en heeft daardoor de afgelopen dagen hoge koorts gehad. Hij heeft veel pijn – zowel fysiek als emotioneel – en hij is op dit moment onze grootste zorg.

Lees ook  Mannen die Audi rijden hebben een kleinere snikkel dan gemiddeld

Angela wordt steeds beter. Ze praat elke dag meer en meer en kan korte stukjes tegelijk vloeiend lezen.

Ze maakte gisteren haar eerste ritje in de rolstoel buiten om te kijken wat voor weer het was en was blij dat ze in de zon zat.

Ze werken nog steeds aan het beheersen van haar pijn terwijl haar benen genezen van de ernstige verwondingen.

Zoals te verwachten is, worstelen alle drie de kinderen – vooral Zach en Angela – met verdriet omdat ze het verlies van hun ouders en zusje moeten verwerken.

Vanzelfsprekend hebben de broers en zussen in de toekomst uitgebreide medische en therapeutische zorg nodig.

De familie Clemens heeft zich tot hun gemeenschap en het publiek gewend om geld in te zamelen om de uiteenlopende kosten te dekken.

Alles wat we weten is dat deze kinderen een betere toekomst verdienen dan wat ze tot nu toe voor hun kiezen hebben gekregen.

Ik kan me de enorme pijn niet voorstellen die gepaard gaan met het verliezen van je ouders en zusje op zo’n jonge leeftijd.”

Rust in vrede Jim, Karisa en Julieanna. Hopelijk hebben jullie rust gevonden.

Deel dit artikel om de overlevende kinderen het beste te wensen, ze hebben hun hele leven nog voor zich.

Nederlandse politie bevrijdt ontvoerde Belgische man (23) van Deense drugsmaffia

Troonrede: veel onrust en onzekerheid, maar Nederland blijft goed land om in te leven