in

Verkrachter Nederlandse studentes achter de tralies

Een Antwerpenaar die twee Nederlandse studentes heeft verkracht, moet veertig maanden de gevangenis in. Hij moet de twee slachtoffers ook meer dan 12.000 euro aan schadevergoedingen betalen. „Hij maakte misbruik van de situatie.”

De 35-jarige Ibrahim A. werkte als webdesigner bij een maatschappelijke organisatie in Antwerpen waar de twee meisjes stage liepen.

Ibrahim had de dag dat het misging, eind 2019, te horen gekregen dat hij erkend werd als vluchteling en dat moest gevierd worden. Hij maakte eten klaar, kocht een flinke voorraad drank en ging naar de kamer van de meisjes in Berchem.

Lees ook  Grote zorgen om André Hazes om deze gelekte beelden: ‘Erg verslaafd’

Toen ze te veel gedronken hadden en in slaap vielen, verkrachtte hij hen beiden. „Ik was niet meer in staat om ’nee’ te zeggen en hij koos ervoor om misbruik te maken van de situatie”, vertelde een van de slachtoffers de rechtbank vorige maand.

A. beweerde dat de meisjes instemden met de seks, maar daar ging de rechter niet in mee. De twee vertrouwden hem aanvankelijk en spraken geregeld na hun werk af, schrijft Nieuwsblad. „Toen Ibrahim tijdens het feestje avances maakte, werd hij afgewezen. Ibrahim heeft deze jonge vrouwen hun maagdelijkheid ontnomen”, aldus de advocaat van de jonge vrouwen.

Lees ook  Laag uitgesneden truitje Famke Louise zorgt voor wonderdokter-geruchten

Amsterdamse gedetineerde (21) aangehouden voor betrokkenheid bij vergismoord op klusjesman

Winkeldief (80) uit Zoetermeer krijgt ‘na triest verhaal’ boodschappen en donaties