in

Verdwaalde jongen (16) uit kloof gered dankzij zijn fascinatie voor stenen

Zijn fascinatie voor stenen heeft een 16-jarige Amerikaanse jongen gered uit een diepe kloof in een afgelegen vallei ten zuiden van Los Angeles.

De verstandelijk gehandicapte jongen, die niet kan praten, kreeg tijdens een wandeling ruzie met zijn moeder en zus en zette het op een lopen.

Hij verdwaalde en was ruim zes uur van de radar toen de reddingsdiensten een grootscheepse actie op touw zetten.

De reddingsploeg sprak met de moeder, die vertelde over zijn fascinatie voor stenen. „Hij is er altijd door geboeid, het blijft hem bezighouden.”

Toen een reddingswerker uren later in de bossen een herhalend getik van stenen hoorde, dacht hij meteen aan wat de moeder had gezegd.

Lees ook  Grote brand in Anderlecht: “25 gewonden, drie in kritieke toestand”, brandweermannen onder de slachtoffers

Echo
„Ik hoorde het geluid van twee stenen die tegen elkaar werden geslagen, gevolgd door een echo. Toen wist ik meteen dat het de jongen moest zijn”, aldus Steve Goldsworthy van het reddingsteam.

Omdat de jongen moeilijk te bereiken was, moest er een helikopter aan te pas komen om vast te stellen dat hij inderdaad in het ravijn zat.

De jongen zat onder een boom op een steile helling, op bijna vijf kilometer van de plek waar hij voor het laatst was gezien.

Reddingswerkers daalden met touwen af om hem uit het ravijn te halen. Hij is zonder verwondingen herenigd met zijn familie.

Sasha (4), het Oekraïense jongetje dat vermist raakte tijdens vlucht, is dood teruggevonden: “Overleden tijdens de vlucht”

Wanbetalende wipper krijgt deurwaarder op bezoek na trio