in

Utrechter (46) maakt 14-jarig vriendinnetje van dochter zwanger

Een 46-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, omdat hij een minderjarig slachtoffer drie jaar lang frequent mis bruikte.

Het mis bruik begon toen het meisje 14 jaar oud was en resulteerde in een zwangerschap. De man zou eveneens vrijwilligerswerk hebben verricht waarbij hij contact had met tienermeisjes.

De man, zeker 28 jaar ouder dan het slachtoffer, moest twee weken geleden voor de rechter verschijnen.

De officier eiste toen een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Daar ging de rechter dinsdag in mee.

Het mis bruik begon toen het meisje 14 jaar oud was. Niet alleen vond het mis bruik plaats op ‘ongebruikelijke plaatsen’, ook werden er geen voorbehoedsmiddelen gebruikt. De zwangerschap die hieruit voortkwam eindigde in een abortus.

Lees ook  Agenten zien twee koplampen op zich afkomen, spookrijder van weg gehaald

Over de vloer
Volgens de rechtbank, die dinsdag oordeelde dat de Utrechter het slachtoffer inderdaad jarenlang mis bruikte, zorgde de man ervoor dat het slachtoffer meermaals in conflict raakte met haar ouders.

Zij accepteerden de relatie niet. De man wees het meisje erop dat ‘escalatie’ in hun voordeel werkte, en informeerde haar over de manier waarop zij het ouderlijk huis zou kunnen verlaten.

Lees ook  15-jarige jongen neergestoken op grasveld

Het slachtoffer zou volgens de officier van justitie bevriend zijn geweest met de oudste dochter van de man, en samen met haar jongere zusje jarenlang bij hem over de vloer komen.

Volgens de advocaat van de Utrechter vond de liefdesrelatie op basis van ‘vrijwilligheid’ plaats, maar daar gaat de rechtbank niet in mee.

De man heeft zich volgens hen schuldig gemaakt aan ernstig strafbare feiten en krijgt een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan zes voorwaardelijk.

Daarnaast mag de man niet langer werkzaamheden verrichten waarbij hij met minderjarigen werkt, mede gelet op het vrijwilligerswerk wat hij verrichtte.

Politie houdt Haags raadslid aan op verdenking voorbereiding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m’n moeder’

Achtergelaten hond aangetroffen in toilet van trein: ’Niet duidelijk hoe lang beestje er al zat’