in

Uitslaande brand in huis met arbeidsmigranten in Dongen: jonge vrouw wordt nog vermist

In het Brabantse Dongen heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed in een huis waar arbeidsmigranten wonen.

Vier van hen wisten ongeschonden weg te komen, een vijfde persoon raakte zwaargewond. Een jonge vrouw wordt vermist en is mogelijk nog binnen, meldt de veiligheidsregio.

De vermiste vrouw woonde op zolder, aldus brandofficier Ronald Blokpoel. Omdat het pand deels is ingestort, kunnen zijn de brandweerlieden nog niet naar binnen om haar te zoeken.

“Gezien de ontwikkeling van de brand en de fase waarin we nu zijn, is de prognose slecht.” De vier andere bewoners zijn opgevangen bij buren. Ze zijn hevig aangedaan, weet hij.

‘Vrouw zat in dakgoot’
Buurman Jan werd om zondagochtend vroeg door zijn vrouw wakker gemaakt en snelde naar buiten om poolshoogte te nemen.

Lees ook  Man in tijgerstring overvalt tankstation

Daar zag hij op de hoek van de dakgoot een vrouw zitten, vertelt hij aan Hart van Nederland.

“Ik heb gelijk mijn ladder uit de schuur gepakt en tegen de muur aan gezet. Een agent heeft de vrouw naar beneden gehaald.”

De brand brak rond 4.45 uur uit in de woning aan de Kardinaal van Rossumstraat. Ook de buren moesten in alle haast hun huizen uit.

De directe woning naast de bandhaard raakte zwaar beschadigd. De bewoners, een jong stel met een baby, zijn opgevangen door Jan en zijn vrouw.

Brand niet overgeslagen
De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het vuur te bestrijden, ook werd er een drone ingezet.

Bij de vlammenzee kwam veel rook vrij, omwonenden die daar last van hadden werden aangeraden om hun ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Lees ook  Lichaam gevonden in het water bij Coenhaven in Amsterdam

De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle en is bezig met nablussen. Er kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar de omliggende huizen.

Hoe de gewonde bewoner er nu aan toe is, is niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

‘In onderbroek naar buiten’
De arbeidsmigranten zijn alles kwijt, weet Jan. “Ze kwamen in hun ondergoed naar buiten gerend.” Hij kende de bewoners niet persoonlijk.

“Ik hoop van harte dat de jonge vrouw op zolder vannacht ergens anders heeft gelogeerd en niet daar sliep”, zegt de buurman, wijzend naar de ravage bovenin het pand.

Rutte hoopt op normale kerst, maar ’absoluut geen garanties’

Rachel Hazes geeft update over André: ‘Geen relatie met Monique’