in

Twee vrouwen doodgevroren in sneeuwstorm in de Alpen

In de Alpen zijn twee vrouwen doodgevroren op een hoogte van meer dan 4000 meter aan de Italiaans-Zwitserse grens. Ze waren daar samen met een man, die de barre tocht ternauwernood overleefde.

De man is met bevriezingsverschijnselen per helikopter overgevlogen naar een Zwitsers ziekenhuis, melden reddingswerkers uit de Aosta-vallei in het noordwesten van Italië.

De drie bergbeklimmers waren op het Monte Rosa-massief in de Alpen geweest, met als hoogste top de Dufourspitze, op meer dan 4600 meter boven de zeespiegel.

Lees ook  Verdwaalde jongen (16) uit kloof gered dankzij zijn fascinatie voor stenen

Ze kwamen in een sneeuwstorm terecht en volgens de Italiaanse krant La Stampa belden ze zelf de hulpdiensten, omdat ze in problemen waren gekomen.

De reddingswerkers vonden de drie aan de Italiaanse kant van de Pyramide Vincent, een iets lager gelegen top, en brachten hen naar een hut. Extreem weer en sterke wind bemoeilijkten de operatie.

Lees ook  Amerikaan (24) wacht mogelijk levenslang na gruwelijke verkrachting 8-jarig meisje

Een reddingshelikopter kon pas na het vallen van de avond landen. Reddingswerkers hebben tevergeefs geprobeerd de vrouwen van 28 en 29 jaar, die veel ervaring hadden met bergbeklimmen, ter plaatse te reanimeren.

Negen weken oude kitten achtergelaten in een mandje: ‘Het is weer de tijd van het dumpen’

Omarm je rondingen: met een ‘roll flower’-tattoo zet je je huidrollen in het zonnetje