in

Twee personen opgepakt na overlijden van Tinne (35) tijdens detoxkuur

De politie heeft twee mensen aangehouden in de woning in het Gelderse Heesselt waar op 27 maart een Antwerpse vrouw overleed tijdens een detoxkuur. Het gaat om de bewoner van het pand waar de vrouw werd aangetroffen en een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Tinne G. was eind maart afgereisd naar Heesselt, een plattelandsdorpje in de Nederlandse gemeente West-Betuwe. Volgens haar vrienden onderging ze daar een detoxkuur, werd ze onwel en in bed gelegd, om uren later levenloos teruggevonden te worden.

De politie werd die zondag verwittigd van het overlijden van Tinne G. (35) en deed naar eigen zeggen meteen onderzoek in de woning om te achterhalen hoe de vrouw is overleden. Dat onderzoek loopt nog. Er werden daarbij ook twee personen opgepakt. Zij werden na verhoor terug vrijgelaten, in afwachting van het verdere onderzoek.

Lees ook  Jennifer deelt foto’s van haar zoon die vreselijke waarheid van drugs tonen

Volgens de politiewoordvoerder is “de verwachting dat het onderzoek enkele maanden in beslag zal nemen”. Bij het onderzoek zal ook een toxicologisch onderzoek plaatsvinden, om te bekijken of de vrouw schadelijke chemische stoffen in haar lijf had.

Wat er precies gebeurd is in de woning in Heesselt, blijft voorlopig nog een raadsel. Verschillende buurtbewoners zagen er die dag politiewagens het erf van de woning onderaan de dijk oprijden. Maar wat er loos was?

Lees ook  Je kunt nu een scheetpomp kopen die je windjes opzuigt voordat ze beginnen te ruiken

Contact met de bewoners van het pand, dat volgens de buurt binnen afzienbare tijd moet wijken voor een dijkverzwaring, was er niet. De tijdelijke bewoner werd wel eens gezien, maar altijd in gezelschap van twee wolfshonden. Bij de woning werd er maandagochtend initieel niet op aanbellen gereageerd. Uiteindelijk verscheen er wel een man bij de deur die verklaarde niets over de kwestie kwijt te willen.

Buschauffeur (35) dodelijk ongeval wordt verhoord, tweede slachtoffer is 17-jarige Française

Kritiek op laagvliegende legerhelikopter in Brabant tijdens broedseizoen