in

Twee mannen tegen hoofd geschopt tijdens Koningsdag in Raalte, beelden gaan rond

In het Overijsselse Raalte zijn tijdens Koningsdag twee mannen mishandeld op de Grote Markt. Beelden van het incident, waarop te zien is hoe twee mannen meerdere keren tegen het hoofd worden geschopt, gaan rond op social media.

Het is niet bekend wat er aan de vechtpartij voorafging. Op de beelden is te zien hoe één van de slachtoffers tegen de grond wordt gewerkt en door twee mannen tegen het hoofd wordt geschopt. Het andere slachtoffer probeert de ruzie te sussen, waarna hij klappen in het gezicht krijgt. Als hij op de grond ligt, wordt ook hij tegen het hoofd geschopt.

Lees ook  IKEA verlaagt loon van niet-gevaccineerd personeel dat in quarantaine moet

Als één van de slachtoffers opstaat om bij de ander te kijken hoe het gaat, wordt hij opnieuw tegen de grond getrapt. Meerdere omstanders ontfermen zich over de slachtoffers en lijken de daders tot stoppen te manen.

Geen aangifte
Politie IJsselland zegt tegen Hart van Nederland bekend te zijn met de beelden die rondgaan. De melding van de vechtpartij kwam bij hen rond de klok van 18.00 uur binnen. “Toen de politie ter plaatse kwam hebben we één verdachte aangehouden en één slachtoffer gesproken op het bureau.”

Lees ook  Vrouw (23) steekt huisgenoot in schouder

Eenmaal op het bureau bleek dat beide partijen niet veel kwijt wilden over het incident. Niemand heeft aangifte gedaan. Daardoor kon de politie aanvankelijk geen onderzoek starten. Nu heeft de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie besloten tot een zogenoemde ambtshalve vervolging, waardoor het incident wel kan worden onderzocht zonder aangifte. De reden daarvoor is onder meer de impact die het incident heeft.

Man misbruikt jarenlang kleine meisjes thuis en op camping: OM eist acht jaar cel

Jonge man neergestoken tijdens beroving op station