in

Twee mannen opgepakt voor vervalsen van diploma’s en Covid-certificaten

Een Rotterdammer van 29 jaar en een even oude Schiedammer zijn opgepakt op verdenking van het vervalsen van diploma’s en Covid-certificaten.

Bij de mannen thuis en in een bedrijfspand in Rotterdam werden fysieke en digitale spullen gevonden voor de criminele praktijken, aldus het Regionaal Financieel Team (RFT), een samenwerking van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst FIOD, politie en Openbaar Ministerie. De mannen zitten in elk geval voor veertien dagen vast.

Lees ook  Zoeken naar vermoorde Ichelle (29) gaat verder, lichaam nog niet compleet

Het tweetal bood vervalste coronasneltesten of coronatesten met een wereldwijd reisdocument aan.

Kopers konden zo zonder een echte negatieve test de wereld rondreizen en mogelijk een besmetting verspreiden, aldus het RFT.

De mannen pleegden ook fraude met de Veiligheids Checklist Aannemers-diploma’s. Zo’n diploma, waarvoor examen moet worden gedaan, is nodig om bouwplaatsen met een verhoogd risico te mogen betreden.

Lees ook  Man neergestoken tijdens uitlaten van hond

Een haven is zo’n bouwplaats. Daarom vermoedt het RFT dat kopers de valse papieren gebruikten om illegale ladingen verdovende middelen uit containers in een haven te halen.

De verdachten handelden daarnaast ook in valse certificaten voor het bedienen van kraanmachines, heftrucks en graafmachines.

Tiener geeft docent stomp in gezicht en gooit ruit in van school Bergen op Zoom

Moeder gooit haar lichaam voor haar tweeling tijdens auto-ongeluk en redt hun leven door zich op te offeren