in

Twee jonge mensen sterven na klap tegen brugpijler onder E17 in Rekkem: “Ze reden wel 140 kilometer per uur”

Een zwaar ongeval heeft vrijdagnacht in het Belgische Rekkem het leven geëist van twee jonge Fransen.

Op de N58 ging hun voertuig tegen hoge snelheid van de weg af, de wagen sloeg te pletter tegen een brugpijler. Alle hulp kwam te laat.

De vreselijke klap deed zich iets na 3.30 uur voor. Een Volkswagen Polo met Franse nummerplaat kwam op de kaarsrechte N58 uit de richting van Moeskroen gereden.

Ter hoogte van de kluifrotonde aan het op- en afrittencomplex van de E17 verloor de bestuurder de controle.

Het voertuig schampte op de rotonde en belandde rechts van de weg in de verhoogde berm. Vervolgens sloeg het te pletter tegen de eerste pijler van de brug onder de E17.

“De wagen reed wel 140 kilometer per uur”, klonk het bij twee andere jonge Fransen die net voor het ongeval waren ingehaald door de slachtoffers en vlak nadien het ongeval zagen gebeuren.

Lees ook  Met deze kebab-grill creëer je thuis jouw eigen shoarmazaak

Noodbevrijding
“Al bij aankomst was duidelijk dat de situatie bijzonder ernstig was”, zegt luitenant Hans Van Poucke van de hulpverleningszone Fluvia.

“Het voertuig lag met het dak tegen de brugpijler. Eén van de inzittenden was al overleden, de andere verkeerde in kritieke toestand.

Om de slachtoffers te kunnen bevrijden, zat er niks anders op dan de wagen eerst van de brugpijler weg te trekken en weer met de wielen op de begane grond te zetten.

Daarna pasten we een noodbevrijding toe, terwijl het slachtoffer in de wagen de dringendste zorgen kreeg. Helaas is ook hij kort nadien overleden.”

Lees ook  Mannen met deze 12 beroepen hebben het minste kans op s*ks

Maximum 90 per uur
Beide slachtoffers komen uit Frankrijk. Het parket stuurde een verkeersdeskundige naar Rekkem om de omstandigheden van het ongeval te reconstrueren.

De N58 heeft een bijzonder kwalijke reputatie op het vlak van ongevallen. De kaarsrechte weg met dubbele rijvakken leidt vanuit Moeskroen naar Rekkem en nodigt uit tot snelheid maken.

Om die reden is daar een tijdje geleden de maximumsnelheid teruggebracht naar 90 kilometer per uur.

De politie pleit er al langer voor structurele maatregelen om het aantal verkeersongevallen te beperken.

“Er zijn weer twee families in rouw”, zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie.

“Het is niet het eerste drama dat zich hier afspeelt. De situatie moet aangepakt worden, zoveel is duidelijk. Liever vandaag dan morgen.”

34-jarige vrouw krijgt tijdens slaap in de nacht steeds vinger in haar achterste geduwd

Radar van 30.000 euro gestolen tijdens snelheidscontrole en agenten hebben helemaal niets door