in

Tank verplettert twee soldaten in jeep tijdens oefening

Twee soldaten van de Duitse strijdkrachten zijn tijdens een oefening om het leven gekomen toen een tank de jeep verpletterde waarin zij zaten. De autoriteiten spreken over een tragisch ongeval.

Een gevechtstank reed over de jeep op het oefenterrein Bergen in het noorden van Duitsland. De soldaten die vanuit de jeep een tankmanoeuvre gadesloegen, waren naar verluidt op slag dood.

Op de terrein oefent de Duitse krijgsmacht voornamelijk met Leopard-tanks die 60 ton wegen.

Lees ook  Alleenstaande moeder wordt gearresteerd omdat ze haar kinderen alleen achterliet om te gaan werken

Het ongeluk gebeurde tijdens de lopende overdracht van het ministerie van Defensie van Annegret Kramp-Karrenbauer aan haar opvolger Christine Lambrecht.

Een feestelijk afscheid voor de avond werd meteen afgelast. Volgens Duitse media behoorden de soldaten die meededen aan de oefening tot de Panzertruppenschule Munster. De aanwezige militairen krijgen psychologische begeleiding.

Nederlandse compagnie
Het Nederlandse leger voert sinds enkele jaren samen met de Duitsers een tankcompagnie. Het 414e Duits-Nederlandse tankbataljon heeft de basis in Bergen-Hohne als thuisbasis.

Lees ook  Politie: 29 mannen verdacht van mis bruiken meisje

Het ministerie van Defensie meldt aan deze site dat er ‘voor zover nu bekend’ geen Nederlanders betrokken waren bij het ongeval.

Wouter (14) zakt in elkaar op hockeyveld en overlijdt, school en club in rouw

Auto op de kop in de sloot: man (21) uit Druten komt om het leven