in

Sylvana Simons dient klacht in tegen voorzitter Tellegen wegens ‘onbeschaafd voorzitterschap’

Eerder deze week was er veel gezelligheid in de Tweede Kamer tijdens een debat over emancipatie. De mening van veel mensen is dat Sylvana Simons (50) een ‘Sylvana’ deed en daarom de vergelijking met een kleuter terecht was.

Sylvana heeft het er in ieder geval niet bij laten zitten, want Bij1 heeft een klacht ingediend tegen ondervoorzitter Tellegen van de Tweede Kamer wegens “onbeschaafd voorzitterschap”. Fractievoorzitter Simons zegt dat ze maandag in een debat door Tellegen werd “geschoffeerd” en “aanvallend aangesproken”. De klacht is ingediend bij het Presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer.

Lees ook  Parkeergarage in Dronten moet 's nachts dicht vanwege poepende mensen

In een emancipatiedebat kreeg Simons het maandag met de voorzitter aan de stok toen ze een punt van orde wilde maken. Sylvana voelde zich geïntimideerd door iets wat PVV-Kamerlid Beertema buiten de microfoon om had gezegd.

Volgens Beertema lachte Simons BBB-Kamerlid Van der Plas uit, nadat van der Plas een opmerking over ‘kleurenblindheid’ had gemaakt. Naar eigen zeggen vroeg Beertema toen aan Simons: “Waarom die rancune? Ben je nu weer gekwetst?”

Lees ook  Casey weegt 350 kilo - gamen en volstoppen met junkfood tot ik dood ga!

Sylvana Simons na ontspoord debat: ‘Ben hier nog niet klaar mee’

Politie zoekt 31-jarige man uit Enschede die sinds maandag vermist is

‘Help, wat doe ik nu? Ik schaam me kapot nadat ik mijn vrouw met haar vader heb bedrogen’