in

Strontzatte bestuurder blaast gigantisch promillage bij politiecontrole: ‘Een record!’

Een straalbezopen automobilist in Raalte dacht dat het wellicht een slim idee was om onder invloed achter het stuur van zijn auto te kruipen.

Heel ver kwam de man niet: hij was zó dronken dat hij niet eens meer in staat was om de parkeerplaats te verlaten.

Wijkagent Gerko Brink, die de beschonken bestuurder staande hield, spreekt op Instagram zijn verbazing uit over het voorval.

Op de bewuste avond wordt hij door alerte buurtbewoners gealarmeerd dat een dronken man in de auto was gestapt. De agent rijdt direct naar de woonwijk waar de auto van de man geparkeerd stond.

Lees ook  John redde hond na val van pier, reddingsbrigade noemt actie 'levensgevaarlijk'

Recordpromillage
Daar treft hij de dronken bestuurder aan, die niet eens meer in staat was om de parkeerplaats te verlaten.

“Hij probeerde weg te komen van zijn parkeerplek, maar had overduidelijk te veel op. Hij rook sterk naar alcohol, praatte met dubbele tong en had rode ogen”, zegt Brink.

De man wordt aangehouden en mag direct een blaastest doen. De dronkaard blijkt maar liefst zes keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben zitten.

Een primeur voor de wijkagent. “Voor mij is in bijna vijftien jaar politiewerk een bestuurder met 1380 UgL een record!”, schrijft Brink.

Lees ook  OM van Spanje seponeert mishandelingszaak Lil’ Kleine, Jaimie Vaes onderweg naar Nederland

Rijbewijs afgepakt
Toch is het geen record om trots op te zijn. Het rijbewijs van de bestuurder is afgepakt en tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.

Daarnaast moet hij verplicht een driedaagse cursus gaan volgen bij het CBR over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer. Die cursus kost 1075 euro en is voor eigen rekening.

Een rechter zal daarnaast bepalen of de man een taakstraf en rijontzegging krijgt opgelegd.

Gevonden meisje (2) herenigd met moeder

Motorrijder (60) sterft onder tractor die erf wil oprijden