in

Stormachtig deze week, woensdag windstoten tot 110 km/u

Binnenblijven zal de komende dagen een stuk eenvoudiger zijn voor veel mensen. Het wordt herfstachtig met windstoten tot 110 kilometer per uur en regen in het hele land.

“Lokaal kan er deze week opgeteld 40 millimeter regen vallen. Dat is evenveel als normaal gesproken in een halve maand”, zegt meteoroloog Marc de Jong van Buienradar.

Met windkracht 8 aan de kust is het woensdag stormachtig. “Daar kunnen zware tot zeer zware windstoten voorkomen tot 100 of 110 kilometer per uur.

Lees ook  Geniet nog even van de zon, extreme kou op komst in meivakantie

Ook het binnenland krijgt zware windstoten te verduren”, verwacht De Jong. In de loop van donderdag neemt de wind weer af. “Maar we krijgen deze week meer wind dan we gewend zijn van de afgelopen tijd.”

Op dit moment valt er noordelijk al wat regen, die trekt morgen naar het zuidoosten. “In de loop van morgenochtend wordt het droger vanuit het noordwesten. Limburg kan de hele dag last houden van de regen.”

Wisselvallig weekje
Woensdag gaat het waaien en stevig regenen vanuit het westen. Dat er de komende dagen veel regen valt is goed nieuws voor Moeder Natuur, zegt De Jong.

Lees ook  RKDVC opent condoleanceregister voor omgekomen Matt en Pepijn

“We hebben een herfstachtig, wisselvallig weekje voor de boeg met veel wind. Zo erg is dat niet. In het voorjaar kunnen bomen en planten al dat water goed gebruiken om te groeien.”

De vooruitzichten over zo’n lange periode zijn onzeker, maar volgende week lijkt het weer droog te worden. Vanaf dinsdag ziet het er beter uit.

De actuele Buienradar:

Vrouw (19) loopt 210 miljoen euro aan loterijgeld mis omdat rekening leeg is

Met een digitaal coronapaspoort kunnen we straks weer naar horeca of evenement