in

Stofzuiger ontploft bij tankstation nadat man verkeerde brandstof tankt

Een Duitse vrouw is gewond geraakt toen een man bij een tankstation probeerde om verkeerd getankte brandstof uit zijn tank te zuigen. De stofzuiger ontplofte.

In de Duitse plaats Witten in Noordrijn-Westfalen wilde de eigenaar van een witte Mercedes ’s avonds laat zijn auto volgooien met diesel. Helaas voor hem pakte hij het vulpistool met benzine. Hij ontdekte zijn fout op tijd en besloot de auto naar de stofzuigerautomaat bij het tankstation te duwen.

Lees ook  Britse man (41) schuldig bevonden aan moord op 6-jarige jongen in 1994, toen hij zelf 13 was

De man, die werd vergezeld door twee vrouwen, stopte de slang van de stofzuiger in de vulhals en zette het apparaat aan om de benzine op te zuigen. Volgens het politiebericht ontbrandde het brandstof-luchtmengsel, wat leidde tot een explosie waarbij een van de vrouwen gewond raakte.

Toen een ooggetuige de Mercedes-bestuurder benaderde om hem te helpen, zou die hem hebben verteld dat hij de lichtgewonde passagier eerst naar een ziekenhuis wilde brengen en daarna terug wilde komen. Daarna zou hij met zijn twee metgezellen zijn weggereden en niet zijn teruggekeerd naar het tankstation. De politie is op zoek naar de voortvluchtigen.

Lees ook  Jongen (4) overlijdt aan overdosis fentanyl, vader aangehouden

Honden ‘waarschijnlijk onnodig afgemaakt’ bij Haags Dierencentrum, oud-medewerkers trekken aan de bel

19-jarige Venezolaanse moeder dood aangetroffen in vriezer