in

Stijging zet weer door: ruim 32.000 nieuwe coronagevallen

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft ongeremd oplopen nu de omikronvariant het meest voorkomt. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 32.149 positieve tests gemeld.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bericht dat het coronavirus 209.073 keer is vastgesteld. Dat komt neer op gemiddeld 29.868 positieve tests per dag, het hoogste niveau ooit. Dat gemiddelde stijgt voor de vijftiende dag op rij.

Amsterdam grootste brandhaard
Amsterdam telde opnieuw de meeste positieve tests, daar werd het coronavirus bij 2521 inwoners vastgesteld. In Rotterdam zijn 1548 bevestigde besmettingen geregistreerd en in Den Haag 1441. Daarna volgen Utrecht (901), Eindhoven (541) en Breda (502). Alleen op Ameland testte niemand positief.

Lees ook  Bobbi Eden laat op klaarlichte dag en midden op straat haar doos zien

Aantal sterfgevallen
Het aantal meldingen van sterfgevallen blijft dalen. In de afgelopen dag kreeg het RIVM te horen dat acht mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Voor een woensdag is dat het laagste aantal sinds 6 oktober. Het gaat om twee mensen uit Rotterdam en verder om inwoners van Almere, Wageningen, Lisse, Wijchen, Deurne en Alblasserdam. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden.

Lees ook  Walibi stunt met hun gloednieuwe achtbaan de Kondaa

In de afgelopen zeven dagen zijn 85 sterfgevallen genoteerd, gemiddeld 12 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 30 oktober.

Achterhoekse burgemeesters gaan niet handhaven als winkels zaterdag opengaan

Foetus gevonden in park in Den Haag: ‘We zijn bezorgd om de moeder’