in

Stationskat Sunny doodgereden op ‘eigen’ station: ‘Hij was een avonturier’

Stationskat Sunny, wereldberoemd in Deventer, is niet meer. Het dier dat jarenlang vaste gast was op het Deventer station kwam vrijdag om het leven bij een noodlottig ongeval. “Veel mensen zijn geschrokken.”

Het trieste nieuws komt naar buiten via Sunny’s eigen Facebook-fanpagina ‘Sunny de kat Fans’.

Beheerder van de pagina Danny Hanekamp bevestigt het bericht tegenover Hart van Nederland. “Toen die bevestiging werd gedeeld, kwamen er heel veel reacties in de groep.”

Aangereden bij station
Volgens groepslid Floor is het ongeval gebeurd bij het station. “Het schijnt dat Sunny is aangereden door een bus, maar dat weten we niet zeker. Misschien heeft de buschauffeur het niet gemerkt.

Er reed een auto achteraan en die mensen hebben alles gezien. Zij hebben Sunny op een tapijttegel gelegd.

Lees ook  Man (74) die politiehond in opleiding mishandelde met stroomstootwapen krijgt taakstraf

Personeel van een winkel vlakbij heeft een dekentje over hem heen gelegd. Het zag er akelig uit.”

Danny heeft ook gehoord dat meerdere mensen het dodelijke ongeluk met Sunny hebben zien gebeuren.

“Onder wie ook een jong meisje van 14 jaar”, legt Danny uit. “Die schijnt behoorlijk van slag te zijn geweest, het was niet fijn om te zien.”

Sunny was een geliefd dier. “Veel mensen zijn geschrokken. Iedereen haalde Sunny eventjes aan, gaf hem even een aaitje”, stelt groepsbeheerder Danny.

Floor onderschrijft dit: “Sunny was een avonturier, die liep daarheen waar hij heen wilde. Ik keek altijd waar hij was om te zien of het goed met hem ging.

Lees ook  Veel mensen willen van proefdieren af, maar toch worden er jaarlijks 450.000 gebruikt: waarom?

Diepe rouw
Volgers van de pagina zijn in diepe rouw om het verlies van de rode kater. “Wat zul je gemist worden”, schrijft Truus. Rommie zegt: “Rust zacht, ik zal je avonturen missen.”

Jeanette laat weten er slecht van te hebben geslapen: “Wat vreselijk dat je er niet meer bent. Het station is nooit meer hetzelfde zonder jou.”

Volger Gento deelt een foto waarop hij Sunny een snoepje voert. Bij de foto schrijft hij: “Gistermiddag gaf ik je aan het einde van mijn dienst ook weer zo’n kattenstickje. Het was helaas je laatste. Het ga je goed, allemansvriend!”

Wordt Diederik Gommers de opvolger van De Jonge als minister?

Man achter ‘jaikwilcorona.nl’ opgepakt: website bood ‘coronakit’ te koop aan