in

‘Spooktruck’ ramt 30 kilometer lang alles wat hij tegenkomt

Een vrachtwagen heeft in Duitsland 30 kilometer lang stuurloos over de snelweg gereden. In de plaats Kitzingen kwam de truck uiteindelijk tot stilstand. De bestuurder is vermoedelijk onwel geworden.

Beschadigde vangrails, kapotte verkeersborden en vernielde wegafzettingen: een vrachtwagen heeft dit weekend 30 kilometer onbestuurbaar over de A3 geraasd in Duitsland en liet daarbij een spoor van vernieling achter.

Lees ook  Wanbetalende wipper krijgt deurwaarder op bezoek na trio

De zware vrachtwagen botste tegen een groot aantal obstakels en ramde soms afscheidingen bij wegwerkzaamheden zo hard dat ze op de tegengestelde rijstrook terechtkwamen. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur was vermoedelijk onwel geworden, maar zijn vrachtwagen reed gewoon door.

De politie kon nog niet inschatten hoeveel schade er is aangericht. Een woordvoerder noemde het een wonder dat er geen andere voertuigen werden beschadigd of omstanders gewond raakten. Reddingswerkers hebben de bestuurder naar het ziekenhuis gebracht. Door de enorme schade was de A3 op zondagochtend over een afstand van zo’n 10 kilometer volledig afgesloten.

Lees ook  Marieke Elsinga heeft ze er weer losjes bij hangen vandaag

Vrouw (57) overleden die in paniek over A12 liep

Man wil zelfmoord plegen en gaat laatste sigaret roken als hij iets in de struiken hoort