in

Spectaculaire klopjacht op twee inbrekers in Den Haag valt in het water

Een grote klopjacht op twee inbrekers in de Haagse wijk Mariahoeve is dinsdagavond letterlijk in het water gevallen. Een van de dieven sprong namelijk in de sloot in een poging om uit handen van de politie te blijven, de ander hield zich schuil in een volkstuinencomplex.

Mariahoeve wordt de laatste tijd geteisterd door inbraken. De twee inbrekers werden tijdens hun rooftocht in de omgeving van het Margarethaland gespot door onherkenbare agenten die aan het surveilleren waren in de wijk. De dienders in burger riepen vervolgens assistentie in van hun collega’s.

Lees ook  Angelique werd van haar fiets gereden door bestelbus die doorreed: 'Zo laf'

Wat volgde was een grote politiemacht die met een hondenbrigade en politiehelikopter de omgeving afzocht naar de twee verdachten. Met speciale zoeklichten en lasers dirigeerde de helikopter de agenten op de grond in de goede richting.

Applaus van buurtbewoners
Korte tijd later wist de politie een van de inbrekers in de kraag te vatten. Hij werd onderkoeld uit een sloot gehaald en is daarna naar het ziekenhuis afgevoerd. Het duurde niet lang of de politiehelikopter wist ook de tweede dief te lokaliseren. Hij had zich verstopt in een volkstuinencomplex in de buurt.

Lees ook  De Jonge: ‘De harde lockdown is een verstandige keuze geweest’

Het is niet duidelijk of de twee verdachten ook iets hebben buitgemaakt. De politie kon na de succesvolle klopjacht rekenen op applaus van buurtbewoners.

De Jonge blikt vooruit op persconferentie: ‘Begrijp heel goed dat mensen hun hart vasthouden’

Oma Lenie uit 100 jaar Jong overleden: ‘Rust zacht, prachtig mooi mens!’