in

Exit Sony raakt rapartiest Lil Kleine financieel keihard

Sony Music zet de werkrelatie met Lil Kleine per direct stop. Dat maakt de platenmaatschappij zondagavond bekend in een korte verklaring.

De platenmaatschappij heeft dat besloten nadat de rapper afgelopen week drie nachten vastzat op verdenking van een poging tot zware mishandeling of mishandeling.

Sony Music sloot vorig jaar een contract af met de rapper voor de distributie van zijn muziek. Het ging om een grote deal: de platenmaatschappij betaalde Lil Kleine een voorschot uit van maar liefst 3 miljoen euro, zo meldde de rapper destijds zelf.

De afgelopen dagen bleef het opvallend stil vanuit de organisatie. Dat zou volgens insiders uit de muziekindustrie alles te maken met de aard van het contract.

Het recente, succesvolle album Ibiza Stories van Lil Kleine kwam nog uit op het label van Top Notch.

Sony heeft daar zakelijk niets aan. Het bedrijf staat uitgerekend nu aan het begin van de tijd waarin het geld moet gaan terugverdienen.

Zondagavond volgde er dan toch een verklaring. ‘Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media.

Lees ook  Twee mannen opgepakt voor vervalsen van diploma’s en Covid-certificaten

Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf. Sony Music Entertainment Nederland en Sony Music Publishing Nederland hebben besloten om onze werkrelatie met Lil Kleine stop te zetten’, aldus verantwoordelijke directeur Alex De Maegd. Eerder deze week liet Top Notch al weten de muziek van de rapper niet meer te promoten.

Gevolgen
Het is niet duidelijk wat voor gevolgen de breuk met Sony Music heeft voor beide partijen. Een woordvoerder van Sony Music laat maandag aan het ANP weten ‘nu nog niets te kunnen zeggen’ over de zakelijke afhandeling van de breuk. Ook kan hij niet zeggen of er onderhandelingen plaatsvinden over de afhandeling van de breuk.

Het management en de advocaat van Lil Kleine waren maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

De rapper zelf zou dit weekend naar Marbella zijn afgereisd. Volgens het Openbaar Ministerie is dit onder voorwaarden toegestaan, mits een verdachte beschikbaar blijft voor politie en justitie.

De rechter-commissaris besloot woensdag dat de Amsterdammer in afwachting van het onderzoek vrijgelaten moest worden. Het OM is tegen dit besluit in hoger beroep gegaan. Dit beroep dient later deze week.

Lees ook  Volgens jeugdzorg had Erik gewoon een slecht huwelijk - Zijn vrouw verdronk daarna zijn 2-jarige dochter

Het management van rapper Lil Kleine wil geen toelichting of reactie geven op de breuk met Sony Music.

Dat laat een woordvoerder van NAMAN, het agentschap waar Lil Kleine bij zit, maandagmiddag desgevraagd weten.

Ook wil het management geen antwoord geven op vragen over de juridische en financiële gevolgen van de breuk. Ook de advocaat van Lil Kleine was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Aangehouden
Lil Kleine werd vorig weekend aangehouden op verdenking van zware mishandeling en/of mishandeling, twee dagen nadat hij door de rechter was veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het schoppen van een man in een nachtclub.

Lil Kleine zou het hoofd van zijn vriendin Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. Zij deed geen aangifte. Het onderzoek loopt nog.

Na het nieuws over de arrestatie liet jongerenzender FunX weten voorlopig geen muziek meer te draaien van de artiest.

Streamingplatform Spotify verwijderde zijn nummers uit de samengestelde playlists en drankmerk Fiorito stopte definitief de samenwerking.

Postbezorger in elkaar geslagen na ruzie om pakketje, man zwaargewond naar ziekenhuis

Dode en gewonde gevonden op straat in Almere